Crna kronika

KORČULA : Prijetnje zamjenici ravnatelja Uskoka: Brat Cvikova dilera prijetio joj smrću

Rekao je da proda kuću jer će ga dobro zapamtiti, a ako ne ode, da će zažaliti.

Piše: PolitikaPlus

Zbog prijetnji zamjenici ravnatelja Uskoka, Nataliji Petković, na Korčuli, 34-godišnjem hrvatskom državljaninu određen je istražni zatvor. Neslužbeno se doznaje da se radi o vlasniku lokalnog kafića Ivanu Petričeviću, bratu Nikole Petričevića, koji je osuđen na tri i pol godine zatvora kao član dilerske skupine Jakše Cvitanovića Cvika. Natalija Petković zastupala je optužbu u tom predmetu.

 

Iz Općinskog državnog odvjetništva u Dubrovniku priopćeno je da je, po primitku kaznene prijave protiv hrvatskog državljanina (1979.) zbog prijetnje zamjenici ravnatelja Uskoka, 34-godišnji osumnjičenik ispitan. Nakon toga Državno odvjetništvo predložilo je istražni zatvor, što je sudac istrage Županijskog suda u Dubrovniku prihvatio te je donio rješenje o određivanju istražnog zatvora.

 

Zamjenica ravnatelja Uskoka, Natalija Petković zastupala je, naime, optužnicu u predmetu Županijskog suda u Splitu, u kojem je Nikola Petričević proglašen krivim.

 

Kako je navedeno iz dubrovačkog Općinskog državnog odvjetništva, 34-godišnji osumnjičenik je u četvrtak, 8. kolovoza, došao do kuće zamjenice ravnatelja Uskoka, u Blatu na otoku Korčuli, te joj se unio u lice rekavši da je bolje da proda kuću jer će ga dobro zapamtiti, a ako ne ode, da će zažaliti.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

prijetnja, diler, jakše cvitanovića cvika, dubrovnik