A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://politikaplus.com//upload/images/arhiva/M-N/nekretnine.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Silazni trend: U srpnju nastavljen pad cijena nekretnina u Hrvatskoj | Politika+
Mojbiz

TEŠKO STANJE : Silazni trend: U srpnju nastavljen pad cijena nekretnina u Hrvatskoj

U srpnju nastavljen pad cijena nekretnina u Hrvatskoj

Piše: PolitikaPlus

Tražene cijene nekretnina u Hrvatskoj pale su u srpnju za 0,2 posto u odnosu na prethodni mjesec, dok su na godišnjoj razini skliznule za 5,9 posto, pokazuju danas objavljeni podaci tvrtke CentarNekretnina.

 

Pritom su na zagrebačkom tržištu cijene nekretnina pale za 0,3 posto na mjesečnoj i 7,1 posto na godišnjoj razini. Indeks cijena nekretnina na tom području i dalje je ispod razine iz 2006. godine. Prosječna tražena cijena stana u Zagrebu u srpnju je iznosila 1.596 eura po četvornom metru.

 

I na području Jadrana cijene su nekretnina u padu. U odnosu na lipanj, u srpnju su bile niže za 0,1 posto, dok su na godišnjoj razini skliznule za 4,3 posto.

 

Pritom je prosječna tražena cijena kuća na Jadranu u srpnju iznosila 1.514 eura po četvornom metru, što je 0,1 posto manje u odnosu na lipanj, a 5,5 posto manje na godišnjoj razini.

 

Prosječna cijena četvornog metra apartmana na Jadranu u odnosu na prošli mjesec bila je u srpnju viša za 0,2 posto, dok je na godišnjoj razini oslabila 0,6 posto, na 1.967 eura.

 

Prosječna tražena cijena stana na Jadranu iznosila je u srpnju 1.575 eura po četvornom metru, što je 0,4 posto manje na mjesečnoj i 7,0 posto na godišnjoj razini.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

NEKRETNINE, cijena, tržište, pad, jadran, kuće, stanovi