A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://politikaplus.com//upload/images/arhiva/O-P-Q/pozar-padjene-102.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Upao u zasjedu: Uhvaćen je 24-godišnji piroman | Politika+
Crna kronika

POŽARI U DALMACIJI : Upao u zasjedu: Uhvaćen je 24-godišnji piroman

Policija ističe da je zahvaljujući brzini gašenja tih požara izbjegnuta veća materijalna šteta.

Piše: PolitikaPlus

U Ljubitovici na trogirskom području jučer je, u zasjedi koju su postavili policajci i vatrogasci, uhvaćen je 24-godišnji mladić kojega se sumnjiči da je podmetnuo nekoliko požara, izvijestila je danas splitsko-dalmtinska policija.

 

Osumnjičen je za kazneno djelo dovođenja u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom po čl. 215 Kaznenog zakona. Tim se člankom predviđa kazna od šest mjeseci do pet godina zatvora.

Policija je utvrdila da postoji osnovana sumnja da je 24-godišnjak namjerno izazvao četiri požara na tom području, a istražuje njegovu povezanost s ostalim požarima.

 

Naime, kaže se u priopćenju, od 11. srpnja do 2. kolovoza ove godine na području Ljubitovice zabilježen je veći broj požara za koja su postojale osnove sumnje da su podmetnuti. Uzimajući u obzir da je i u 2012. na istom području zabilježen znatan broj požara za koje se također sumnjalo da su podmetnuti, trogisrska policija je s vatrogascima s područja Trogira, Segeta i Marine organizirala zasjedu i juče zatekla 24-godišnjaka u neposrednoj blizini požara koji je tek izbio.

 

Osumnjičen je za kazneno djelo dovođenja u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom po čl. 215 Kaznenog zakona. Tim se člankom predviđa kazna od šest mjeseci do pet godina zatvora.

 

Policija ističe da je zahvaljujući učinkovitoj intervenciji vatrogasaca i brzini gašenja tih požara izbjegnuta veća materijalna šteta i moguće druge posljedice.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

policija, vatrogasci, kazneni zakon, piroman, POŽAR