A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://politikaplus.com//upload/images/arhiva/O-P-Q/pozar-suma-dim-vatrogasci-100.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Uhićen 18-godišnjak koji je požare podmetao na motociklu | Politika+
Crna kronika

OMIŠ: Uhićen 18-godišnjak koji je požare podmetao na motociklu

Policija je potvrdila da su danas dovršili kriminalističko istraživanje nad 18-godišnjakom s omiškog područja za kojeg sumnjaju da je počinio kazneno djelo.

Piše: PolitikaPlus

Osamnaestogodišnji mladić s omiškog područja osumnjičen je za izazivanje nekoliko požara među kojima i velikog požara koji je u srijedu buknuo u Dućama te opožario 50 hektara šume i poljoprivrednog zemljišta, doznaje se danas u splitskoj policiji.

 

Policija je potvrdila da su danas dovršili kriminalističko istraživanje nad 18-godišnjakom s omiškog područja za kojeg sumnjaju da je počinio kazneno djelo dovođenja u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom.

 

Kriminalističkim istraživanjem je utvrđena sumnja da je 18-godišnjak u srijedu u namjeri izazivanja šumskog požara, svojim motociklom došao u Staro selo Duće te upaljačem zapalio suhu travu i nisko raslinje, na ukupno tri lokacije, nakon čega je napustio požarište.

 

Požar se proširio i zahvatio ukupnu površinu od 50 hektara te je osim neobrađenih poljoprivrednih površina i šume, izgorio veći broj obrađenih poljoprivrednih čestica, zasađenih maslinama, vinovom lozom, voćkama i drugim poljoprivrednim kulturama.

 

Osim tog požara policija 18-godišnjaka sumnjiči i da je u ponedjeljak, 29. kolovoza izazvao šumski požar u mjestu Zadvarje kada je izgorjela površina od jednog hekatra.

 

Sumnja se da je u Zadvarje također došao motociklom, pri čemu je na više lokacija zapalio travu i nisko raslinje uz prometnicu. Od toga je nastao požar većih razmjera, zbog kojeg je, radi nemogućnosti nesmetanog odvijanja cestovnog prometa, jedno vrijeme bila zatvorena državna cesta D-39.

 

Uz to se 18-godišnjak sumnjiči i da je ove srijede nakon što je izazvao požar u mjestu Duće, došao do mjesta Zakučac kod Omiša, gdje je upaljačem zapalio suhu travu uz rub kolnika. Vatra se proširila i zahvatila površinu od oko 300 metara četvornih, obraslu suhom travom i niskim raslinjem te je intervencijom vatrogasaca, spriječeno njegovo daljnje širenje na okolnu gustu borovu šumu, rekli su u policiji.

 

Uhićeni 18-godišnjak je nakon kriminalističkog istraživanja predan pritvorskom nadzorniku.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

piroman, omiš, šuma, požar