A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://politikaplus.com//upload/images/arhiva/C-D/djuro-djakovic-100.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Đuro Đaković prvih šest mjeseci ove godine završio s gubitkom | Politika+
Tvrtke

POSLOVANJE : Đuro Đaković prvih šest mjeseci ove godine završio s gubitkom

Konsolidirani gubitak grupe iznosio je 29,5 milijuna kuna, dok je u prvih šest mjeseci prošle godine grupa imala dobit od 1,2 milijuna kuna.

Piše: PolitikaPlus/Hina

Đuro Đaković Holding je u prvom polugodištu ove godine ostvario gubitak od 516,3 tisuće kuna, a s gubitkom od 29,5 milijuna kuna je poslovala i Đuro Đaković grupa, podaci su iz šestomjesečnoj financijskog izvješća slavonskobrodske kompanije.

 

Grupa je ipak ostvarila nešto veći prihod od planiranog, no troškovi su osjetno veći od planiranih, što se, kako se navodi, najviše odrazilo na stavkama smanjenja vrijednosti zaliha i proizvodnje u tijeku te ostalih troškova poslovanja

U većinskom vlasništvu Đuro Đaković Holdinga je još sedam trgovačkih drušava i ta je grupa u prvih šest mjeseci ostvarila ukupni konsolidirani prihod od 281,9 milijuna kuna, što je 44,8 posto manje nego u istom razdoblju lani.

 

Ukupni pak rashodi Đuro Đaković grupe smanjeni su za 38,9 posto, na 311,4 milijuna kuna.

 

Konsolidirani gubitak grupe iznosio je 29,5 milijuna kuna, dok je u prvih šest mjeseci prošle godine grupa imala dobit od 1,2 milijuna kuna.

 

Osnovi razlog negativnog poslovanja Đuro Đaković grupe je nedovoljna uposlenost kapaciteta, ističu iz te kompanije i napominju kako su veliki poslovi iz prošle godine (ugovor s Ministarstvom obrane - Patria, projekt Janaf Omišalj i proizvodnja vagona za ino-tržište) završeni u prošloj ili privedeni kraju u prvim mjesecima ove godine.

 

Novi poslovi koji su ugovoreni uglavnom imaju veći intenzitet u drugoj polovici godine, navodi Uprava Đure Đakovića dodajući kako većina proizvodnih kapaciteta u prvom polugodištu nije imala dovoljnu uposlenost, što se posebice odrazilo na proizvodnju vagona te pogon Đuro Đaković Proizvodnju opreme.

 

Grupa je ipak ostvarila nešto veći prihod od planiranog, no troškovi su osjetno veći od planiranih, što se, kako se navodi, najviše odrazilo na stavkama smanjenja vrijednosti zaliha i proizvodnje u tijeku te ostalih troškova poslovanja.

 

Među značajnim događajima u drugom tromjesečju ove godine iz Đure Đakovića ističu da je taj slavonskobrodski holding, kao voditelj konzorcija, potpisao ugovor s Janafom o izgradnji pet spremnika za naftne derivate na lokaciji Žitnjak - Zagreb, novi ugovor Đuro Đaković Specijalnih vozila s francuskim naručiteljem Atir Rail za isporuku teretnih vagona. Također navode kako je grupa s Ministarstvom obrane potpisala ugovor o nabavci i opremanju borbenih oklopnih vozila Oružanih snaga oružanim stanicama Protector M151, a o nabavci i montaži tih oružanim stanicama grupa ima potpisan ugovor o suradnji s norveškom grupacijom Kongsberg.

 

Temeljem stanja na našim tržištima i potencijala otvaranja novih tržišta, grupa Đuro Đaković očekuje značajno poboljšanje popunjenosti proizvodnih kapaciteta te samim tim i poboljšanje rezultata poslovanja u svim segmentima, navodi se u izvješću.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

slavonski brod, poslovanje, industrija, ĐURO ĐAKOVIĆ, specijalna vozila