A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://politikaplus.com//upload/images/arhiva/O-P-Q/pozar-105.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

VIDEO: Veliki požar zahvatio Kantonalnu bolnicu u Bihaću | Politika+
Regija

VELIKA NESREĆA : VIDEO: Veliki požar zahvatio Kantonalnu bolnicu u Bihaću

Plamen se navodno pojavio na dijelu krova iznad pedijatrije i potom zahvatio sve redom spojene krovove na velikom kompleksu.

Piše: PolitikaPlus

U požaru koji je noćas oko dva sata zahvatio Kantonalnu bolnicu u Bihaću  izgorio je skoro cijeli kompleks, svi krovovi i gornji katovi bolnice, javlja Dnevni avaz. Požar je stavljen pod kontrolu oko 3.40 sati. Svih 400 pacijenata spašeno je i smješteno u druge institucije

 

Plamen se navodno pojavio na dijelu krova iznad pedijatrije i potom zahvatio sve redom spojene krovove na velikom kompleksu. U kaotičnom stanju vatrogasne ekipe sa građanima pokušavale su osposobiti dotok vode iz bolničkih hidranata koji, navodno, nisu tehnički ispravni.

 

Od bolničkog kompleksa ostali su nedirnuti samo infektologija, pneumofiziologija, novi objekt dijalize i psihijatrija te montažni objekt Uprave.

 

Radi se o odvojenim zgradama bolnice koja se prostire na 84.000  kvadratnih metara površine i brine o zdravlju  300.000 stanovnika tog kraja. Zapošljava 850 ljudi od čega 600 medicinara.

 

 

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

pacijenti, kantonalana bolnica, bihać, požar, bih