A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://politikaplus.com//upload/images/arhiva/O-P-Q/platforma-pozar-plin-meksicki-zaljev-101.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Još nije ugašen požar na plinskoj bušotini u Meksičkom zaljevu | Politika+
Energetika

INCIDENT: Još nije ugašen požar na plinskoj bušotini u Meksičkom zaljevu

Na platformu, koja se nalazi u plitkom moru 88 kilometara od obale, poslan je vatrogasni brod za gašenje požara te vrste.

Piše: p/h

Na platformi za vađenje prirodnog plina u Meksičkom zaljevu, kod američke savezne države Louisiane, izbio je u utorak navečer požar, nekoliko sati nakon eksplozije zbog koje su evakuirana 44 radnika, javljaju agencije.

Glasnogovornica Ureda za sigurnost i zaštitu okoliša Eileen Angelico kazala je da je požar izbio u utorak u 22.50 sati po mjesnom vremenu te da nitko nije ozlijeđen. Uzrok požara nije poznat, dodala je, prenosi BBC.

Na platformu, koja se nalazi u plitkom moru 88 kilometara od obale, poslan je vatrogasni brod za gašenje požara te vrste.

Incident se dogodio na platformi koja nije radila i na kojoj nije bilo radnika. Kada se dogodila eksplozija evakuirani su radnici sa susjedne, mobilne platforme koji su radili na bušotini istog izvora prirodnog plina.

Mobilna platforma u vlasništvu je tvrtke Hercules Offshore Inc., koja radi za kompaniju Walter Oil & Gas Corp. Kompanija Wild Well Control angažirana je da stavi bušotinu pod nadzor.

Dužnosnici ističu da incident neće imati posljedice kao nesreća na naftnoj bušotini BP-a Deepwater Horizon 2010. kada je poginulo 11 ljudi, a u more je isteklo 4,9 milijuna barela nafte.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

ekološki incident, Eileen Angelico, plinska platforma, požar, meksički zaljev