A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://politikaplus.com//upload/images/arhiva/O-P-Q/policija-300.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Državno odvjetništvo: Bombaš iz Botinca optužen za pokušaj ubojstva | Politika+
Zagreb

ZAGREB: Državno odvjetništvo: Bombaš iz Botinca optužen za pokušaj ubojstva

Novaka se tereti da je 19. travnja oko 21,30 sati nakon svađe s tri osobe među kojima je bio i vlasnik kafića došao na terasu noseći sa sobom nož, sjekiru i ručnu bombu.

Piše: PolitikaPlus

Zagrepčanin Branko Novak koji je u travnju bacio bombu na terasu kafića "Miki" u naselju Botinec optužen je za pokušaj ubojstva i teško kazneno djelo protiv sigurnosti, izvijestilo je danas državno odvjetništvo ne navodeći ime optuženika.

Novaka se tereti da je 19. travnja oko 21,30 sati nakon svađe s tri osobe među kojima je bio i vlasnik kafića došao na terasu noseći sa sobom nož, sjekiru i ručnu bombu.

Kada je ugledao vlasnika više je puta zamahnuo sjekirom prema njegovoj glavi, no on se obranio stolicom.

"Ustrajući u namjeri da ga usmrti, a budući da su ga gosti lokala spriječili u daljnjem napadanju sjekirom i iako svjestan da se na terasi nalazi veći broj osoba nakon što je aktivirao ručnu bombu M-75 bacio ju je na terasu kafića", navodi državno odvjetništvo na svojoj internetskoj stranici.

Nakon eksplozije šrapneli su teže ozlijedili troje gostiju, a lakše još četvero, no u tužiteljstvu tvrde da je svojim postupkom Novak "ugrozio život i tjelesni integritet ostalih deset osoba koji su se nalazili u susjednim lokalima".

U optužnici je predloženo produljenje istražnog zatvora protiv Novaka zbog opasnosti od ponavljanja nedjela. On od uhićenja nije iznosio obranu, a prilikom aktiviranja bombe je i sam bio lakše ozlijeđen. Iako je isprva pobjegao s mjesta zločina i putem odbacio sjekiru kasnije je sam nazvao policiju i prilikom uhićenja nije pružao otpor.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

optužnica, državno odvjetništvo, botinec, bomba