Zagreb

NOVAC: Zagreb: Milijun kuna iz gradskog proračuna u kolovozu za politički rad

Od gotovo tri milijuna kuna, koliko je u gradskom proračunu za 2013. godinu osigurano za redovan rad stranaka i nezavisnih zastupnika, već je podijeljeno oko 872 tisuće kuna.

Piše: PolitikaPlus

Iz zagrebačkog proračuna u kolovozu će na račune političkih stranaka, odnosno gradskih zastupnika izabranih s liste grupe birača "sjesti" nešto više od milijun kuna za redovito godišnje financiranje, jednak iznos doznačit će im se i u studenome.

Od gotovo tri milijuna kuna, koliko je u gradskom proračunu za 2013. godinu osigurano za redovan rad stranaka i nezavisnih zastupnika, već je podijeljeno oko 872 tisuće kuna, pa je do konca godine za podijeliti (pre) ostalo 2,1 milijun kuna.

Taj će se iznos doznačiti u dva navrata - u kolovozu (za srpanj, kolovoz i rujan) te u studenome (za listopad, studeni i prosinac).

Iznos na računu ovisit će o broju gradskih zastupnika, odnosno zastupnica - po zastupniku se dobije 40.382 kune, po zastupnici deset posto više, dakle 44.420 kuna.

Slijedom toga, listi Milana Bandića, s deset zastupnica i sedam zastupnika, pripast će gotovo trećina navedenog iznosa, točnije nešto manje od 727 tisuća kuna.

SDP-u (devet zastupnika i tri zastupnice) ide gotovo pola milijuna kuna, HDZ-u (sedam zastupnika i zastupnica) 327.096 kuna, HSLS-u (četiri zastupnika) 161.529 kuna, HSU-u (zastupnik i dvije zastupnice) 129. 223 kuna, HSS-u (tri zastupnika) 121.146 kuna, HNS-u ( dva zastupnika) 80.764 kuna.

Po 40.382 kuna dobit će Blok umirovljenici zajedno (BUZ) i HSP-AS koji u zagrebačkoj Skupštini imaju po jednog zastupnika.

Odluku o raspoređivanju sredstava donijela je zagrebačka Gradska skupština.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

skupština, stranke, proračun, zagreb