Regija

BORBA: Vatrogasci nadziru požar u mariborskom poduzeću Surovina

U požaru koji je izbio u pogonu Surovina na području Teznog nema povrijeđenih, ali je nekoliko automobila i zgrada i blizini oštećeno.

Piše: PolitikaPlus

Oko 200 vatrogasaca stavilo u nedjelju kasno popodne pod nadzor veliki požar koji je u ranim popodnenvim satima izbio u pogonu za reciklažu u predgrađu Maribora, zbog kojeg je veliki dio predgrađa još uvijek obavijen dimom.

U požaru koji je izbio u pogonu Surovina na području Teznog nema povrijeđenih, ali je nekoliko automobila i zgrada i blizini oštećeno.

Poduzeće Gorenje Surovina d.o.o. bavi se preradom sekundarnih sirovina, uglavnom plastike i papira.

Glasnogovornik mariborske policijske uprave Miran Šadl rekao je da je došlo i do eksplozije na plinskom ventilu. Vatrogasci su pravovremno uspjeli zatvoriti druga dva ventila.

Mada nema informacija da je dim posebno škodljiv za ljude, policija je ipak savjetovala lokalnom stanovništvu da zatvori prozore.

Nakon izbijanja požara čulo se nekoliko eksplozija, što je izazvalo paniku među stanovnicima.

Predstavnik mariborskih vatrogasaca Božidar Vivod objasnio je da je vatra zahvatila stare hladnjake i televizore u skladištu, što je izazvalo više manjih eksplozija, ali ne i veću štetu.

Iz grupe Gorenje pod koju spada i pogon Surovina rekli su za STA da za sada ne mogu procijeniti štetu niti znaju uzrok požara.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

vatrogasci, maribor, požar, surovina