A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://politikaplus.com//upload/images/arhiva/O-P-Q/podravka-032.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Prvih šest mjeseci poslovanja Podravke: Ima li razloga za brigu? | Politika+
Tvrtke

REZULTATI : Prvih šest mjeseci poslovanja Podravke: Ima li razloga za brigu?

Je otišla šansa da Podravka bude lovac na velikom europskom tržištu?

Piše: Ilijana Grgić

Kako je u prvih šet mjeseci financijski poslovala Podravka bit će poznato 18.-og ovog mjeseca jer će tada održati sjednice Uprave i Nadzornog odbora na kojima će se razmatrati nerevidirani konsolidirani financijski izvještaji Grupe u prvom ovogodišnjem polugodištu.

 

Možda je zauvijek otišla šansa da Podravka bude lovac na velikom europskom tržištu kada su u pitanju akvizicije, a sve je izglednije kako ona sama može postati  lovina.

Predsjednik uprave Zvonimir Mršić nedavno je ponovo podsjetio na petogodišnji plan rada kojem je cilj veća, bolja i efikasnija Podravka s većom perspektivom kako na domaćem, tako i međunarodnom tržištu te je napomenuo da im svima predstoji veliki zadatak kompaniju dovesti na željenu razinu,

 

- Želimo li biti uspješni moramo napraviti značajniji iskorak prema internacionalizaciji i globalnom poslovanju. Cilj nam je kroz pet godina biti u 15 posto najefikasnijih kompanija s kojima se natječemo prema svim kriterijima, a o nama ovisi hoćemo li uspjeti", naglasio je r Mršić, te je govoreći o odluci o izlasku iz poslovnih programa Pića, Pekare i dijela Zamrznutog programa, rekao je da je u tijeku faza traženja te će se birati partneri koji će moći kvalitetno preuzeti brigu o tim programima.

 

Sva ova priča oko Podravke, ističu dobri poznavaoci prilika u Koprivničkoj tvrtci, krenula je prekasno. Po pitanju većeg plasmana proizvoda na preko 500 tisuća već postojećih prodajnih mjesta nije se napravio korak naprijed. Već se ponovo razmišlja o novim akvizicijama, pa je pitanje koliko, potaknuti dosašnjim iskustvom , pametno na taj način povećavati svoj rast.

 

 

 

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

mršić, podravka, uspjeh