Hrvatska

TVRDOGLAV: Milanović i ministri ni ove godine ne dolaze na misu za domovinu!

U najavi sutrašnjih događanja nigdje se ne spominje dolazak premijera i ministara na misu.

Piše: PolitikaPlus

Premijer Zoran Milanović i njegovi ministri ni ove godine, baš kao ni lani, neće doći na misu za domovinu u crkvu sv. Marka, piše Večernji list.

 

>> Zoran Milanović odgovorio Crkvi: Mise su za vjernike, ja nisam vjernik

Premda je ulaz u sv. Marka nasuprot ulazu u Vladu, a misa počinje u 10 sati, tj. kad se završe sva protokolom predviđena polaganja vijenaca, u najavi sutrašnjih događanja nigdje se ne spominje dolazak premijera i ministara na misu, koju će tradicionalno predvoditi nadbiskup zagrebački kardinal Josip Bozanić. Najavljeni su (opet kao što je bilo i lani) predsjednik države Ivo Josipović i predsjednik Sabora Josip Leko.

Prošle godine izostanak premijera i cijele Vlade na misi za domovinu snažno je upao u oči i bio svojevrsna poruka i Crkvi (kako crkvenom vrhu tako i vjerenicima) i građanima, tj. svima koji upravo kroz misu za domovinu iskazuju svoje štovanje prema žrtvama koje su ugrađene u temelje suvremene i demokratske Hrvatske.

Milanovićev izostanak naprosto nije mogao biti zaobiđen, jer ga je župnik sv. Marka mons. Franjo Prstec tražio riječima i pogledom, kako bi pozdravio i premijera, nakon predsjednika države i Sabora. Ali, kao što se zna, njega u prvim klupama nije bilo.

Članak u cijelosti pročitajte OVDJE.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

misa, zoran milanović, domovina