A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://politikaplus.com//upload/images/arhiva/O-P-Q/pozar-padjene-100.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Dubrovačka policija: 57-godišnjak palio roštilj i izazvao požar u Konavlima | Politika+
Hrvatska

UZROK POŽARA: Dubrovačka policija: 57-godišnjak palio roštilj i izazvao požar u Konavlima

Opožareno je oko deset hektara niskog raslinja i jedan električni stup, a materijalna šteta će se naknadno utvrdili.

FOTO: Arhiva
Piše: PolitikaPlus

Požar kod mjesta Uskoplje u Konavlima u blizini dubrovačke zračne luke izazvao je 57-godišnjak dok je pripremao roštilj ispred kuće u Uskoplju kada je vatra izmakla kontroli i proširila se na okolno područje, utvrdila je dubrovačka policija.

Kako je priopćila Policijska uprava dubrovačko-neretvanska, požar je buknuo jučer u 13,30 sati, a u 16,45 sati lokalizirali su ga više od 50 vatrogasaca javnih vatrogasnih postrojba iz Konavala i Župe Dubrovačka te pripadnici interventne javne postrojbe s 12 navalnih vozila i uz pomoć dva kanadera.

Opožareno je oko deset hektara niskog raslinja i jedan električni stup, a materijalna šteta će se naknadno utvrdili.

Zbog počinjenoga prekršaja iz Zakona o zaštiti požara protiv 57-godišnjaka bit će podignut optužni prijedlog na nadležnom Prekršajnom sudu, a iz PU dubrovačko-neretvanske upozoravaju sve stanovnike Dubrovačko-neretvanske županije da je od 1. lipnja do 31. listopada na snazi zabrana spaljivanja biljnog otpada i loženja vatre na otvorenome prostoru.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

dubrovnik, konavle, požar