A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://politikaplus.com//upload/images/arhiva/O-P-Q/pozar%20u%20njemackoj-set%20djece%20poginulo.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

U podmetnutom požaru u Kini 47 poginulih | Politika+
Svijet

KRIMINALNI SLUČAJ : U podmetnutom požaru u Kini 47 poginulih

Samo koji dan prije u požaru u peradarskoj farmi poginulo je 120 ljudi

FOTO: Ilustracija
Piše: PolitikaPlus

U požaru autobusa na jugoistoku Kine poginulo je 47 ljudi, a vlasti ga istražuju kao "težak kriminalni slučaj", objavili su u subotu državni mediji.

 

Samo koji dan prije u požaru u peradarskoj farmi poginulo je 120 ljudi. Autobus se zapalio u petak u vrijeme najveće gužve, dok je vozio u obalnome gradu Xiamenu, objavila je agencija Xinhua bez pojedinosti o uzroku požara.

 

Početkom tjedna u klaonici peradi u sjeveroistočnoj Kini poginulo je 120 ljudi, a vlasti kažu da je sigurnost na farmi bila "u potpunom kaosu" pa su pritvorena i dvojica rukovodilaca.

 

Autobusi su već u Kini bili mete napada. U 2009. je jedan putnik zapalio benzin u autobusu na jugozapadu pokrajine Chengdua i ubio 27 ljudi, a desetke je ranio. Još su 24 osobe poginule te godine u požaru autobusa u Wuxiju kraj Šangaja. Taj je požar podmetnuo nezadovoljni radnik čeličane.

 

Jedan 42-godišnji poljoprivrednik s uznapredovalim rakom pluća aktivirao je 2005. u autobusu bombu koju je sam napravio. On je poginuo, a 31 je osoba ranjena.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

klaonica, tvornica, kina, požar, radnici