Zagreb

BANDIĆEVA KRIŽALJKA: Milan Bandić želi Slobodana Ljubičića na čelu Holdinga na šest mjeseci, Kikaš još nije rekao ni da ni ne

Član uprave Holdinga trebao bi postati Ante Samodol.

Piše: Ivan Klarić

Milan Bandić apsolutni je pobjednik izbora u Zagrebu. Osim što je u drugom krugu lokalnih izbora za gradonačelnika potvrdio svoju nadmoć nad Rajkom Ostojićem, Bandić, odnosno njegova lista, pobjednik je i izbora za Gradsku skupštinu.

 

Član uprave Zagrebačkog holdinga trebao bi postati Ante Samodol. Bivši čelnik HANFA-e u ovoj bi kadrovskoj kriižaljci trebao postati član Uprave zadužen za financije.

Samim time, novi-stari gradonačelnik više nema nikakvih prepreka u upravljanju Zagrebom, kakvih je primjerice imao u netom završenom  mandatu kada je gotovo svakodnevno bio u sukobu sa Skupštinom u kojoj je SDP imao većinu.

 

Bandić je apsolutnom pobjedom na lokalnim izborima došao i do prevlasti u Zagrebačkom holdingu. I upravo se tu, prema informacijama PolitikePlus, spremaju najveće promjene. Naime, činjenica je da je dosadašnji predsjednik uprave Holdinga Ivo Čović bio svakodnevno žestoko kritiziran od strane Milana Bandića.

 

Bandić ga je optuživao za loše stanje financija u toj tvrtki. Čović je, pak, optuživao Bandića koji je po njemu u prošlosti sklapao štetne ugovore i davao ustupke radnicima zbog čega se na kraju Holding našao u teškoj situaciji.

 

Prema informacijama PolitikePlus, novi predsjednik Uprave Zagrebačkog holdinga uskoro bi trebao postati nekadašnji najbliži suradnik Milana Bandića - Slobodan Ljubičić Kikaš. Ljubičić je inače bio prvi direktor Holdinga i sa te je funkcije otišao 2008 godine. U nekim medijima tada se pisalo kako je Ljubičić morao otići nakon što je Milanović na Bandića napravio pritisak da 'makne' Ljubičića i da na njegovo mjesto dođe Ivo Čović.

 

No, kako saznajemo, Ljubičić još nije rekao 'da'. Premda bi prema Bandićevoj ponudi funkciju predsjednika Uprave trebao preuzeti na šest mjeseci, koliko je po mišljenju Bandića i suradnika potrebno da se stanje u Holdingu dovede u red, Ljubičić još uvijek nije pozitivno odgovorio na poziv zagrebačkog gradonačelnika. I to, kako doznajemo, zbog zdravstvenih razloga i zbog činjenice da Ljubičićeva obitelj nije sklona njegovu povratku u Holding.

 

No, nije Ljubičić jedini adut Milana Bandića. Kako saznajemo, član uprave Zagrebačkog holdinga trebao bi postati Ante Samodol. Bivši čelnik HANFA-e u ovoj bi kadrovskoj križaljci trebao postati član Uprave zadužen za financije.