Hrvatska

ANALIZIRANJE : VIDEO HNS: Dokazali smo svoju snagu i potencijal i ostvarili najbolji rezultat ikada

HNS je ostvario rast od 42 posto u odnosu na lokalne izbore 2009.

Piše: PolitikaPlus

Hrvatska narodna stranka (HNS) iznimno je zadovoljna rezultatima lokalnih izbora te ocjenjuje kako rezultati pokazuju da je HNS s osvojena tri mjesta župana i ukupno 43 gradonačelnička i načelnička mjesta "pobjednik izbora".

 

PUSIĆ: HNS je izbore dočekao u osjetljivoj poziciji te tim više stranka može biti zadovoljna jer su građani svojim povjerenjem dokazali da bez HNS-a, stranke građanskog centra, stranke s hrabrošću da zastupa nove stavove i uvodi nove projekte, nema napretka za zemlju ni dobre politike u Hrvatsko

Uoči izbora stranka je kao cilj imala rast od 20 posto HNS-ovih dužnosnika, a na jučer završenim lokalnim izborima, istaknuto je na današnjoj konferenciji za novinare, HNS je ostvario rast od 42 posto u odnosu na lokalne izbore 2009.

 

HNS je nakon izbora 2009. imao jednog župana, 7 gradonačelnika i 21 načelnika, a sada ima tri župana, 11 gradonačelnika i 32 načelnika.

 

"Po tome možemo reći da smo pobjednici ovih izbora", poručio je predsjednik Središnjeg odbora stranke i novi-stari župan Varaždinske županije Predrag Štromar.

 

Osim mjesta župana Varaždinske županije, HNS je dobio župana i u Međimurskoj županiji (Matija Posavec), a u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji podupro je, uz HDSS i HSU, novog župana Damira Bajsa, koji je nazočio i današnjoj konferenciji za novinare.

 

"HNS je neupitno dokazao svoju snagu i potencijal daljnjeg rasta na poziciji treće stranke u državi i ostvario je najbolji rezultat ikada", rekla je predsjednica stranke Vesna Pusić.

 

Izbore karakterizira rast HNS-a u cijeloj Hrvatskoj, dodala je i ustvrdila kako će takav odličan rezultat donijeti stabilnost i stranci i radu Vlade.

 

HNS je izbore dočekao u osjetljivoj poziciji te tim više stranka može biti zadovoljna jer su građani svojim povjerenjem dokazali da bez HNS-a, stranke građanskog centra, stranke s hrabrošću da zastupa nove stavove i uvodi nove projekte, nema napretka za zemlju ni dobre politike u Hrvatskoj, ustvrdila je Pusić.

 

Pred HNS-ovim dužnosnicima su novi projekti i završetak starih kako bi se Hrvatsku napravilo što boljom zemljom za život građana, dodala je i naglasila da će svi oni slijediti stranačko geslo - "pitam se i odgovaram na ono što mogu napraviti za svoju sredinu, a ne što bih ja mogao biti".

 

Uputila je zahvalu svim biračima, posebno onima koji su dali potporu HNS-u, kao i svim stranačkim kolegama, a posebno te "trojici mušketira" - Štromaru, Posavcu i Bajsu.

 

Potpredsjednik HNS-a Ivan Vrdoljak istaknuo pobjedu Ivice Vrkića u Osijeku, koji je kao kandidat grupe građana imao i potporu HNS-a, kazavši da bi njome bila ponosna i prva predsjednica stranke Savka Dabčević Kučar jer je uz nju Vrkić bio jedan od utemeljitelja HNS-a.

 

Naglasio je da je HNS u Slavoniji i Baranji udvostručio broj načelnika, s tri na šest, te ustvrdio kako te brojke, kao i rast HNS-a u ostalim dijelovima Hrvatske pokazuju da građani prepoznaju konzistentnost, iskrenost i efikasnost politike stranke.

 

Štromar je istaknuo da je u Varaždinskoj županiji broj HNS-ovih dužnosnika porastao za 70 posto, odnosno s devet nakon lokalnih izbora 2009. na sadašnjih 15. To je dobar temelj i priprema za novi mandat na parlamentarnim izborima, a sve što smo u protekla dva tjedna obećali ćemo i ispuniti u iduće četiri godine, zahvaljujući i Vladi RH, dodao je.

 

Bajs je zahvalilo HNS-u na potpori u kampanji kazavši kako je aktivnost HNS-a apsolutno pomogla da pobijedi i postane župan Bjelovarsko-bilogorske županije.

 

 

 

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

vesna pusić, vesnapusić, hns, ivan vrdoljak