Zagreb

ZANIMLJIVI REZULTATI: U Zagrebačkoj županiji pet gradova HDZ-ovim koalicijama, a tek jedan SDP-ovoj

U Svetom Ivanu Zelini pobijedio je kandidat koalicije predvođene SDP-om.

Piše: PolitikaPlus

Od šest gradova s područja Zagrebačke županije koji su u drugom krugu birali gradonačelnike u pet - Dugom Selu, Ivanić Gradu, Svetoj Nedjelji, Vrbovcu i Zaprešiću - pobjedu su odnijeli kandidati HDZ-a i njegovih partnera, a u jednom - Svetom Ivanu Zelini pobijedio je kandidat koalicije predvođene SDP-om.

Novi gradonečalnik Dugog Sela je Stipo Velić (HDZ, HSS, HSP) koji s osvojenih 57,43 posto glasova pobijedio protukandidata Stjepana Štefinovca (SDP, HSU) s 40,90 posto osvojenih glasova.

U Ivanić-gradu je pobijedio Javor Bojan Leš (HDZ, HSS, HČSP) koji je uvjerljivo sa 67,01 posto glasova pobijedio Borislava Kovačića (SDP, HSU, HSLS) koji je osvojio 31,26 posto glasova.

Drago Prahin (HDZ) koji je dobio 52,56 glasova birača izabran je za gradonačelnika Svete Nedjelje, porazivši Romanu Semenić (SDP, HNS, HSU) kojoj je povjerenje dalo 45,99 posto birača.

Za gradonačelnika Vrbovca izabran je Vladimir Bregović (HDZ, HSU) koji je s 58,01 posto glasova pobijedio Dejan Jaić iz HSS-a koji je osvojio 39,87 posto glasova.

Željko Turk (HDZ, HSS, HSP) s 56,25 posto glasova izabran je za gradonačelnika Zaprešića pobijedivši protukandidata Danijel Saić (SDP, HSU, HSLS) koji je osvojio je 42,17 posto glasova birača.

Jedini grad u kojem je danas u Zagrebačkoj županiji SDP odnio pobjedu je Sveti Ivan Zelina gdje je Hrvoje Košćec (SDP, HNS, HSU) s 52,52 posto glasova bio bolji od protukandidata Vlade Žigrovića (HDZ, HSLS, HSS) s 46,50 posto osvojenih glasova.

U prvom krugu lokalnih izbora prije dva tjedna izabrani su gradonačelnici Velike Gorice, Jastrebarskog i Samobora, gdje su pobijedili kandidati HDZ-ve koalicije Dražen Barišić, SDP-ove koalicije Zvonimir Novosel te kandidat koalicije HSS-SDP Krešo Beljak.

Za župana je ponovno izabran HSS-ovac Stjepan Kožić

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

zagrebačka županija, lokalni izbori