Sport

MEĐUGORJE: Igor Štimac u Međugorju: Zadovoljan sam angažmanom mladih!

'Ovdje smo našli mir. Ta riječ oslikava ono što imamo ovdje, a to nam treba i zato uživamo u Međugorju.'

Piše: PolitikaPlus

Hrvatska nogometna reprezentacija nastavlja s pripremama u Međugorju. 'Vatreni' su posjetili Majčino selo, ustanovi koja, između ostaloga, osigurava stalnu skrb i potporu djeci bez roditeljske skrbi i djeci čiji je razvoj ometen obiteljskim prilikama.

U Majčinom selu se nalazi i zajednica Milosrdni Otac koja djeluje kao projekt franjevačkog reda s ciljem pomoći u rehabilitaciji ovisnika. Sveukupno, Majčino selo djeluje kao jedna velika obitelj koja okuplja više zajednica i udruga, a gradnju i djelovanje započeo je fra Slavko Barbarić sa Školskim sestrama franjevkama. Reprezentativci su se družili s djecom, voditeljima i članovima Majčinog sela te su se upoznali s njihovim dnevnim programom i aktivnostima.

Njihov angažman i ponašanje su na uzornoj razini. Moraju znati hijerarhiju i moraju učiti, ali na terenu nema starijih i mlađih. Na terenu se imaju priliku izboriti za prvih 11, bez obzira na godine

Nakon posjete Majčinom selu, izbornik Štimac održao je konferenciju za medije u hotelu Villa Regina:

"Ovdje smo našli mir. Ta riječ oslikava ono što imamo ovdje, a to nam treba i zato uživamo u Međugorju," kazao je Štimac koji je na pripreme pozvao i vratara Hajduka Lovru Kalnića, nakon što se ozlijedio Vjekoslav Tomić. Osim vratara splitskog kluba, reprezentaciji će se danas pridružiti i Eduardo da Silva, Ivica Olić, te Ognjen Vukojević.

Štimac je naglasio kako je iznimno zadovoljan zalaganjem mladih igra.

""Njihov angažman i ponašanje su na uzornoj razini. Moraju znati hijerarhiju i moraju učiti, ali na terenu nema starijih i mlađih. Na terenu se imaju priliku izboriti za prvih 11, bez obzira na godine," dodao je hrvatski strateg, te naglasio: "Jučer smo obavili prvo obraćanje igračima u odnosu na Škotsku. Analize tek slijede, kada se kompletiramo u Zagrebu bit ćemo puno konkretniji. No, jasno je kako ćemo mi igrati - radit ćemo beskompromisan presing na cijelu njihovu momčad, nastojat ćemo stvoriti probleme od prve minute."

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

igor štimac, reprezentacija, nogomet, hns