Hrvatska

UTJEŠNO: Vesna Pusić: HNS-u sada rejting raste, sigurno bude i SDP-u

'Mi smo u istoj vladi, u istoj koaliciji, ali smo dvije različite stranke, no nadam se da će i jednima i drugima rejting rasti u budućnosti.'

Piše: PolitikaPlus

Predsjednica HNS-a Vesna Pusić rekla je komentirajući rezultate najnovijeg ispitivanja javnog mišljenja o rejtingu stranaka kako je dosad jedan partner u koalicijskoj vladi (SDP) bio znatno jači od HNS-a kojemu je padao rejting, no, dodala je, HNS-u sada raste rejting te očekuje da će i njegovim koalicijskim partnerima također rasti.

"Mi smo u istoj vladi, u istoj koaliciji, ali smo dvije različite stranke, no nadam se da će i jednima i drugima rejting rasti u budućnosti", rekla je prva potpredsjednica Vlade RH i predsjednica HNS-a Vesna Pusić večeras u Loboru, u Krapinsko-zagorskoj županiji, komentirajući jučer objavljene rezultate ispitivanja javnog mišljenja po kojima HNS-u rejting raste, a glavnome koalicijskom partneru SDP-u stagnira.

Do sada je jedan partner u koalicijskoj vladi bio znatno jači od nas i nama je padao rejting. Nama sada raste rejting, ali očekujemo da će i našim koalicijskim partnerima također rasti

"Do sada je jedan partner u koalicijskoj vladi bio znatno jači od nas i nama je padao rejting. Nama sada raste rejting, ali očekujemo da će i našim koalicijskim partnerima također rasti", rekla je Vesna Pusić za Hinu.

Govoreći o nedjeljnim izborima, istaknula je da tri HNS-ova kandidata za župane po svim pokazateljima pobjeđuju. Dodala je kako se nada da će i svi HNS-ovi kandidati za gradonačelnike u drugome izbornom krugu pobijediti.

"U svakom slučaju, šanse su odlične našim kandidatima u Dubrovniku i Osijeku. U Varaždinskoj županiji imamo cijeli niz kandidata koji po pokazateljima imaju velike šanse za pobjedu u drugom krugu", zaključila je.

Na novinarsko pitanje u vezi s Međimurjem, gdje su u drugome izbornom krugu za župana SDP-ov i HNS-ov kandidat, Vesna Pusić je rekla kako nije riječ o neprijateljstvu.

"U Međimurju i na još nekim mjestima gdje smo sa svojim koalicijskim partnerima u konkurenciji, kao što je SDP negdje u konkurenciji s IDS-om, ne radi se o neprijateljstvu. To je naprosto izbor i opredjeljenje na lokalnoj razini i riječ je o utakmici za efikasnije vođenje županija, gradova i općina", istaknula je.

Vesna Pusić večeras je posjetila općine Lobor i Petrovsko, u Krapinsko-zagorskoj županiji, gdje je poduprla HNS-ove kandidate za načelnike tih općina Božidara Markuša i Željka Presečkog.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

HNS, vesna pusić, rejting