Hrvatska

UVJERENA: Pusić osobno podržala Flegu: Ova koalicija ima energiju i viziju!

'Treba zakopati sve svađe i zakopati sve ratne sjekire koje su bile iskopane u kampanji.'

Piše: PolitikaPlus

U Spomen domu u Pazinu, održana je zajednička konferencija za novinare IDS-a i HNS-a kojoj je prisustvovala ministrica vanjskih i europskih poslova i prva potpredsjednica Vlade RH Vesna Pusić, predsjednik IDS-a i župan Istarske županije Ivan Jakovčić, kandidat za istarskog župana Valter Flego te kandidat za gradonačelnika Pazina Renato Krulčić.

Pusić je rekla da je u Pazin došla kako bi podržala kandidate Valtera Flegu i Renata Krulčića ujedno izrazivši veliko zadovoljstvo rezultatima prvog kruga lokalnih izbora.

Podržavamo ovu koaliciju koja ima energiju, mladost i viziju da u vremenu koje je pred nama, vremenu u kojemu treba uspjeti u povoljnijim, ali i izazovnijim okolnostima članstva u EU, vodi Županiju i Grad Pazin. Drago mi je da su liste napravile tako dobre rezultate

- Podržavamo ovu koaliciju koja ima energiju, mladost i viziju da u vremenu koje je pred nama, vremenu u kojemu treba uspjeti u povoljnijim, ali i izazovnijim okolnostima članstva u EU, vodi Županiju i Grad Pazin. Drago mi je da su liste napravile tako dobre rezultate.

- Vrijeme nakon izbora, je vrijeme kada treba zakopati sve svađe i zakopati sve ratne sjekire koje su bile iskopane u kampanji, i početi raditi brzo efikasno i s elanom. Sigurna sam da je ova ekipa to u stanju, naglasila je Vesna Pusić istaknuvši kako je odgovornost na onima koji su pobijedili. Na njima je, poručila je Pusić, odgovornost za stabilnost i mir u vlastitom gradu, vlastitoj županiji i vlastitoj zemlji.

Kandidat za istarskog župana Valter Flego naglasio je kako je njihova najveća snaga zajedništvo.

- Utakmica nije gotova i znamo da se ona igra do posljednje minute. Znamo da ćemo odnijeti još jednu pobjedu koja će biti simbolička i snažna, ali će sigurno utjecati na daljnji razvoj Istre.

- Želim da se ova suradnja IDS-a i HNS-a nastavi, da naša lista koja je pobijedila u županijskoj Skupštini ima snage i sigurnosti upravljati Županijom.

- Siguran sam da će ta suradnja rezultirati uspješnom i sretnijom Istrom u sljedeće četiri godine. Hvala svima koji su odlučili s nama graditi naš istarski put sa svim onim temeljnim vrijednostima koje baštinimo ovdje u Istri, rekao je Flego dodavši kako se veseli suradnji s ministricom vanjskih poslova u novim okolnostima u EU.

Predsjednik IDS-a Ivan Jakovčić poručio je kako su izbori uvijek pitanje budućnosti.

- Mislim da je već sada jasno da se, zaista, može reći da biramo između budućnosti Istre ili prošlosti Istre, da biramo između odgovornosti i ozbiljnosti, spremnosti na dijalog i toleranciju ili na govor neistina.

- Mislim da ta dilema oslikava ono što će Istra biti sutra. U narednih četiri godina Istra mora biti odgovorna i ozbiljna, a to je ono što personalizira naš kandidat za župana Valter Flego, istaknuo je Jakovčić i zaključio:

- Opstaju oni koju spremni na promjene. IDS se svih ovih godina uvijek i sigurno mijenjao, prilagođavao se situacijama u kojima se nalazio. Danas smo uspjeli stvoriti jednu novu momčad za budućnost Istre koju čini tim uspješnih načelnika i gradonačelnika.

Renato Krulčić naglasio je kako je u proteklom mandatu u Pazinu puno toga napravljeno.

- Pokrenuli smo naše gospodarstvo te osigurali stabilan gospodarski rast kroz otvaranje novih radnih mjesta. U poslovnim zonama danas radi 35 poslovnih subjekata koji imaju 230 novozaposlenih osoba.

- Radili smo jako puno na infrastrukturi jer smo željeli svima u Pazinu osigurati dostojan, lagodan i ugodan život. Želja nam je i u budućnosti nastaviti tim putem, uz otvaranje novih ali očuvanjem postojećih radnih mjesta, rekao je Krulčić.

-  Želimo da Pazin postane nezaobilazno kulturno i turističko odredište središnje Istre kroz programe koje razvijamo na našem području poput revitalizacije pazinskog Kaštela ili pazinske jame. Također, stavit ćemo u funkciju vojni poligon gdje planiramo otvoriti Istra Inspirit fantasy park.

- Uz sve što smo do sada napravili, još uvijek ima mjesta i prostora za nove ideje, nove inicijative, nove projekte. Pazin ide naprijed samo u Županiji koja radi!, zaključio je kandidat za gradonačelnika Pazina.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

valter flego, hns, ids, istra