Hrvatska

ANONIMNA PRIJAVA: Lidl o Blanki Vlašić: Od 1. ožujka nismo u poslovnom odnosu. Raskid nije povezan sa 'U ime obitelji'

U prijavi se traži da Adidas raskine suradnju.

Piše: Ilijana Grgić

Zbog javne podrške građanskoj inicijativi 'U ime obitelji' Blanku Vlašić je zasad nepoznata osoba prijavila njenim sponzorima, Podravki i Lidlu ali i Adidasu, koji je poznat kao sportski brend koji promiče jednakost te ne trpi diskriminaciju.

 

U prijavi zatraženo da kompanija raskine suradnju jer je poruku podrške snimila u njihovoj trenirci.  Na ovakve prozivke reagirala je Blanka Vlašić.

 

- Ne dijelim ljude prema boji kože, socijalnom statusu, ne osuđujem one različitih seksualnih orijentacija, vjera. Ali, za mene osobno je brak zajednica između muškarca i žene. Poštujem svačije mišljenje i  želim vjerovati da svi ljudi mogu živjeti u miru i razumijevanju jedni za druge, poručila je Vlašić.

 

Na svoj facebook stranici oglasio se Lidl :

 

'Hrvatska atletičarka Blanka Vlašić i trgovački lanac Lidl Hrvatska od 1. ožujka 2013. godine nisu u poslovnom odnosu. Raskid suradnje nije povezan s građanskom inicijativom „U ime obitelji“. Sukladno našim načelima poduzeća poštujemo raznolikost kultura i prepoznajemo raznovrsnost njihovih vrijednosti i tradicija.

 

Dugogodišnja suradnja Lidla i Blanke temeljila se na međusobnom uvažavanju i težnjama prema postizanju vrhunskih rezultata. U budućnosti Blanki želimo puno uspjeha u poslovnom i privatnom životu'Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

blanka vlašić, u ime obitelji, lidl, podravka, adidas