Hrvatska

OPTIMIZAM: HNS: Sigurno ćemo biti stranka koja će rasti u iduće četiri godine

HNS u priopćenju navodi kako izlazi na izbore u svim županijama te da se njihovi kandidati nalaze se na svim listama za županijske skupštine.

Piše: Vanja Deželić

Sigurno ćemo biti stranka koja će rasti u iduće četiri godine, poručili su danas iz HNS-a, a takvo očekivanje potkrjepljuju podacima da na nedjeljne lokalne izbore izlaze u 17 stranačkih podružnica više nego na izborima prije četiri godine, te da ukupan broj njihovih kandidata za izvršnu vlast u općinama i gradovima doseže 320 ljudi.

HNS u priopćenju navodi kako izlazi na izbore u svim županijama te da se njihovi kandidati nalaze se na svim listama za županijske skupštine. Imaju, dodaju, i četiri kandidata za župana i to u Varaždinskoj, Međimurskoj, Zadarskoj te nezavisnog kandidata kojeg podupireu u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji.

Stranka ima i 15 kandidata za zamjenike župana, u 34 grada imaju kandidate za gradonačelnike, a neki od njih, ističu, u utrci su za drugi mandat. HNS ima i 73 kandidata za zamjenike gradonačelnika, uključujući i kandidata za zamjenika zagrebačkog gradonačelnika.

Za općinske načelnike HNS je kandidirao 103 predstavnika, a njih 111 na listama je za zamjenike načelnika.

Uz to, imaju i pet nositelja lista za Županijske skupštine te 181 nositelja lista za gradsko, odnosno općinsko vijeće, navode u priopćenju.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

lokalni izbori, hns