Hrvatska

NAZNAKE SUKOBA: Milanović poručio Josipoviću: Naša uloga je raditi i govoriti konkretnije od predsjednika

'Mi živimo život, naša politika je realan život.'

Piše: PolitikaPlus

Predsjednik SDP-a i premijer Zoran Milanović je u Zaboku u vezi s ocjenom predsjednika Josipovića da Plan 21 nije uspio, rekao kako cijeni predsjednika, da je njegova uloga govoriti o društvenim problemima, ali da je uloga vlade govoriti konkretnije od predsjednika, još konkretnije raditi te mijenjati stvari.

Mi živimo život, naša politika je realan život, a naš predizborni program je pretočen u program vlade. To provodimo i radimo reda u financijama. Oni koji to ne vide ne vide i nikada to neće vidjeti

"Mi živimo život, naša politika je realan život, a naš predizborni program je pretočen u program vlade. To provodimo i radimo reda u financijama. Oni koji to ne vide ne vide i nikada to neće vidjeti", rekao je Milanović odgovarajući na novinarsko pitanje o kritikama poduzetnika i predsjednika Ive Josipovića da Plan 21 nije uspio i da ga treba mijenjati. Premijer Milanović ponovio je da vlada već godinu i četiri mjeseca uvodi red, čemu se pružaju ozbiljni otpori.

Poručio je da će te otpore probati urazumiti, a ne slomiti, ističući još jedanput da je politika vlade politika reda i rada, a oni koji su protiv reda i rada, neka pričaju svoje.

Na novinarsko pitanje o prijevremenim izborima premijer Milanović odgovorio je da oni nisu rješenje za Hrvatsku, a HDZ sigurno nije rješenje za Hrvatsku.

"Mi imamo pred sobom puno mjeseci mandata, imamo stabilnu, veliku većinu u Hrvatskome saboru, puno veću od prošle vlade, i mislimo na zakoniti način iskoristiti tu većinu za korjenite promjene u ovoj zemlji. Otpori promjenama su žilavi i čak bih rekao živčani, ali moramo ići dalje - nema stajanja", istaknuo je.

Premijer Milanović u Zaboku se u društvu s čelnicima SDP-a Krapinsko-zagorske županije družio s građanima. Prije dolaska u Zabok, posjetio je Zlatar, Mariju Bistricu i Donju Stubicu.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

ivo josipović, plan 21, zoran milanović