A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://politikaplus.com//upload/images/arhiva/C-D/dan-brown-110.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Objavljena nova knjiga slavnog američkog pisca Dana Browna 'Inferno' | Politika+
Kultura

TRILER: Objavljena nova knjiga slavnog američkog pisca Dana Browna 'Inferno'

"Inferno" je četvrta knjiga u kojemu je glavni lik sveučilišni profesor vjerske ikonologije i simbologije Robert Langdon.

Piše: PolitikaPlus

Nova knjiga slavnog američkog pisca trilera Dana Browna "Inferno" objavljena danas na engleskom jeziku u izdanju nakladnika Doubleday, ukusno je napisani koktel visoke kulture i jeftine zabave, piše britanski Guardian.

"Inferno" (Pakao) je četvrta knjiga Brownova serijala u kojemu je glavni lik sveučilišni profesor vjerske ikonologije i simbologije Robert Langdon, nakon "Anđela i demona" (2000.), "Da Vincijeva koda" (2003.) i "Izgubljenog simbola" (2009.).

U knjizi se slavni simbolog nalazi u talijanskom gradu Firenci, rodnome gradu velikog srednjovjekovnog pjesnika Dantea Alighierija, gdje je poznati genij bioloških istraživanja smislio podli plan pametno podmećući ključeve zagonetke tako da ukazuju na Danteovu viziju pakla opisanu u istoimenom dijelu njegove "Božanstvene komedije".

Langdonu se pridružuje zgodna liječnica visokog kvocijenta inteligencije. No, biologov enigmatični plan zanima i sumnjivu multinacionalnu organizaciju čiji ih agenti slijede kroz niz firentinskih turističkih atrakcija u potrazi za ukradenim umjetninama.

Brown je u nedavnom intervjuu za Guardian kazao kako je riječ o njegovoj dosad "najmračnijoj" knjizi, u kojoj se bavi temom "zastrašujuće Danteove vizije, koja je imala golem utjecaj na kršćansko poimanje pakla".

Brownova proza i u ovoj je knjizi zadržala toliko popularnu originalnost, piše Guardian. "Priča je osmišljena i provedena čudotvorno učinkovito, a rezultat je ukusno napisan koktel visoke kulture i jeftine napetosti. Povrh toga, najpoznatiji svjetski pisac teorija zavjere vezanih uz umjetnine neprocjenjive vrijednosti svojoj prozi dodatnu vjerodostojnost daje obećanjem kulturne autentičnosti: sve su umjetničke, književne i znanstvene te povijesne reference koje se spominju u knjizi stvarne", dodaje Guardian.

Knjiga je istodobno objavljena i u francuskom, njemačkom, španjolskom, katalonskom, talijanskom, portugalskom, norveškom i danskom prijevodu.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

Inferno, knjiga, dan brown