Hrvatska

ŽENSKA INICIJATIVA : Vesna Pusić: Omogućiti ženama da se angažiraju u politici

Ocijenila je kako u ovom trenutku nije lako privući ljude da se bave politikom jer politika ima lošu reputaciju

Piše: PolitikaPlus

Vesna Pusić, predsjednica HNS-a te prva potpredsjednica Vlade i ministrica vanjskih i europskih poslova, podržala je danas HNS-ove kandidate na predstojećim lokalnim izborima u Zagrebu, izjavivši na Trgu Petra Preradovića kako ne smatra lošim što se kao ministrica uključila u predizbornu kampanju jer je potrebna bolja komunikacija s građanima

 

Na novinarsko pitanje je li korektno da ministri dolaze na stranačka okupljanja, Pusić je odgovorila kako to i nije neka važna tema te da politiku treba približiti građanima jer se zatvorila u ljušture. Jako bitno je da ljudi koji se bave politikom idu među ljude i razgovaraju s njima, čuju ih, dodala je.

 

Upitana za komentar da HNS nije ispunio kvotu od najmanje 40 posto žena na izbornim listama, Pusić je odgovorila kako na tome treba stalno raditi i angažirati se da se i žene angažiraju u politici. Ocijenila je kako to sigurno nije posao koji je završen i nikada neće završiti.

 

Na pitanje zašto kvota nije ispunjena predsjednica HNS-a je rekla da je razlog vjerojatno zato što nema dovoljno žena koje su se angažirale, i to je posao na kojem treba uvijek raditi.

 

"To ne znači da lovite bilo koga po cesti i gurate ga na liste, nego omogućite i motivirate žene i muškarce da se angažiraju u javnom poslu u jednakim omjerima", dodala je.

 

Ocijenila je kako u ovom trenutku nije lako privući ljude da se bave politikom jer politika ima lošu reputaciju. Zato, zaključuje Pusić, političari trebaju raditi tako da politika dobije dobru reputaciju, onakvu kakvu zaslužuje.

 

Predsjednica HNS-a Pusić na Preradovićevu trgu pridružila se akciji Ženske inicijative zagrebačkog HNS-a, u sklopu koje je obilježen Svjetski dan sestrinstva kontrolom šećera i mjerenjem krvnog tlaka.

 

Akciji HNS-a nazočan je bio i potpredsjednik zagrebačke gradske organizacije HNS-a i kandidat za zamjenika zagrebačkog gradonačelnika, Tomislav Stojak.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

ministrica, hns, vesna pusic, ženska inicijativa