Hrvatska

MIŠLJENJE: Pusić komentirala presudu Čačiću i mentorstvo ministrice Zlatar

Za neke ljude, a tu spada ministrica Andrea Zlatar, se morate jako, jako potruditi da bi ih pokušali ocrniti, rekla je Pusić.

Piše: PolitikaPlus

Predsjednica HNS-a Vesna Pusić na novinarsko pitanje kako komentira odluku Vrhovnog suda po kojoj je Radimiru Čačiću potvrđena presuda Županijskog suda u Zagrebu rekla kako je s kolegijalne i prijateljske strane to apsolutno teško, te da mu treba dati mira i prostora da prebrodi teško stanje u kojem se našao.

Za današnjeg boravka u Bjelovaru komentirala je i slučaj navodnog prepisavanja doktorskog rada pod mentorstvom ministrice kulture Zlatar Violić.

Nina Obuljen, bivša državna tajnica tog ministarstva Sveučilištu u Zagrebu prijavila je Martinu Borovac Pečarević, načelnicu Sektora za europske poslove i medije, jer je uvjerena da je ona svojem doktorskom radu prepisala dijelove njezina magistarskog rada.

„Takvih prijava na zagrebačkom sveučilištu ima na stotine. To se stvari koje se događaju, za to postoje odgovarajuća tijela koja nakon konstatacije da se to doista i dogodilo naprave sve što treba napraviti. Za neke ljude, a tu spada ministrica Andrea Zlatar, se morate jako, jako potruditi da bi ih pokušali ocrniti“, rekla je Pusić.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

HNS, RADIMIR ČAČIĆ, VESNA PUSIĆ, ANDREA ZLATAR VIOLIĆ