A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://politikaplus.com//upload/images/arhiva/G-H/goran-beus-richembergh-100.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Goran Beus Richembergh: Dražen Barišić je potvrdio da je uhvaćen u laži i opasnom kršenju Zakona! | Politika+
Hrvatska

SUKOB U VELIKOJ GORICI: Goran Beus Richembergh: Dražen Barišić je potvrdio da je uhvaćen u laži i opasnom kršenju Zakona!

Barišić opovrgava da je zatajio 80 tisuća eura vrijednu vikendicu.

Piše: Ivan Klarić
BARIŠIĆ: Ako Beus Richembergh misli da (vikendicu) može prodati za 80 tisuća eura, pristajem, stavite oglas u vaše medije i ako je netko kupi za tu vrijednost, sav novac ću donirati u humanitarne svrhe.

Velikogorički gradonačelnik Dražen Barišić (HDZ) opovrgnuo je danas optužbe iz koalicije SDP-HNS-HSLS-HSU da je zatajio 80 tisuća eura vrijednu vikendicu, ustvrdivši da je zemljište kupljeno novcem od kredita na javnom natječaju te da je vikendica još u izgradnji pa će po njezinu dovršetku objaviti točnu vrijednost.

"Laži o vrijednosti vikendice plasiraju (predsjednik velikogoričkog HNS-a) Goran Beus Richembergh i (kandidatkinja koalicije SDP-HNS-HSLS-HSU za velikogoričku gradonačelnicu) Vesna Fabijančić Križanić skrivajući se iza saborskog imuniteta", ustvrdio je Barišić u priopćenju.

"Ako Beus Richembergh misli da (vikendicu) može prodati za 80 tisuća eura, pristajem, stavite oglas u vaše medije i ako je netko kupi za tu vrijednost, sav novac ću donirati u humanitarne svrhe", ponudio je Barišić.

Ustvrdio je da je podatke o promjeni imovine poslao Povjerenstvu za odlučivanje o sukobu interesa u travnju, prije početka izborne kampanje, kako bi u kampanji svi koji žele mogli vidjeti imovinsku karticu na stranici Povjerenstva.

"Zašto promjene nisu javno objavljene, ne znam", tvrdi Barišić.

Dodao je kako nakon ovoga istupa "više nema namjeru lamentirati o vikendici s ljudima koji u nedostatku svog programa koriste u kampanji laži i prevare, kao i blaćenje protukandidata".

 

BEUS RICHEMBERGH: Cijenjeni gospodin Barišić ništa nije opovrgnuo već je potvrdio da je uhvaćen u laži i opasnom kršenju Zakona. On je zapravo potvrdio da je zatajenu nekretninu prijavio Povjerenstvu za odlučivanje o sukobu interesa tek prije 8 dana, nakon što je shvatio da se javnost domogla podataka o njegovoj strogo čuvanoj tajni.

"Puno je posla u Gorici napravljeno, to im smeta, ali neka, nastavljam dalje i poručujem da su mi najvažniji projekti za dobrobit Velike Gorice", stoji u Barišićevom priopćenju.

Nedugo nakon toga, priopćenje Dražena Barišića na svom je Facebook profilu prokomentirao Goran Beus Richembergh.

- Cijenjeni gospodin Barišić ništa nije opovrgnuo već je potvrdio da je uhvaćen u laži i opasnom kršenju Zakona. On je zapravo potvrdio da je zatajenu nekretninu prijavio Povjerenstvu za odlučivanje o sukobu interesa tek prije 8 dana, nakon što je shvatio da se javnost domogla podataka o njegovoj strogo čuvanoj tajni, piše Beus Richembergh i nastavlja.

- Time je za dvije i pol godine premašio Zakonom utvrđeni rok za promjene u imovinskoj kartici jer je kupovinu zemljišta za 160 tisuća kuna morao prijaviti najkasnije do 31. prosinca 2010. godine, one u kojoj je stekao tu nekretninu. Nadalje, gospodin Barišić laže da je zemljište kupio na javnome natječaju. Istina je da je njegova supruga zemljište kupila od posrednika koji je zemljište kupio na natječaju i to 5 mjeseci nakon što je prvokupac stekao vlasništvo. Gospodin Barišić je dužan objasniti koje su tvrtke izvodile radove na izgradnji ove kuće od 190 m2 da se vidi jesu li te tvrtke možda poslovale s Gradom na čijemu je čelu. I naravno, dužan je podastrijeti plaćene račune za građevinske radove ili izjave onih koji su mu možda poklonili građevinski materijal i usluge građenja. Sve druge njegove priče i spinovi su muljanje i očajnički pokušaj izbjegavanja odgovornosti. No, sve će do u detalje morati objasniti Povjerenstvu za odlučivanje o sukobu interesa i podastrijeti svu potrebnu dokumentaciju. On je javni dužnosnik i mora znati da se od njega očekuju poštenje, moral I javna odgovornost, naposljetku će Goran Beus Richembergh.