Hrvatska

DOJAM: Pusić: Javnost je o Pelješkom mostu trebalo odmah izvijestiti

'Nije stvar u tome da smo mi završili posao, stvar je u tome da kad smo dobili pozitivan signal.'

Piše: PolitikaPlus

Prva potpredsjednica Vlade i čelnica HNS-a Vesna Pusić izjavila je u Zadru kako ne dijeli mišljenje premijera Zorana Milanovića da je trebala pričekati sa svojom izjavom vezanom uz Pelješki most, te istaknula kako stoji pri stavu da je o tome javnost trebalo odmah izvijestiti.

Novinari su Vesnu Pusić u Zadru, gdje je predstavila HNS-ove kandidate za predstojeće lokalne izbore, pitali kako komentira premijerovu izjavu da je ipak trebala pričekati s izjavom o gradnji mosta, na što im je odgovorila da je to premijerovo mišljenje.

Moje je mišljenje da je o tome trebalo obavijestiti javnost odmah. Nije stvar u tome da smo mi završili posao, stvar je u tome da kad smo dobili pozitivan signal da tek tad trebamo početi jako puno raditi da bi se taj projekt realizirao

"Moje je mišljenje da je o tome trebalo obavijestiti javnost odmah. Nije stvar u tome da smo mi završili posao, stvar je u tome da kad smo dobili pozitivan signal da tek tad trebamo početi jako puno raditi da bi se taj projekt realizirao. Ali, znak je pozitivan i u ovim uvjetima mislim da nam je dobro došao svaki pozitivan znak", poručila je.

Dodala je kako ne treba podleći čestoj pojavi da čovjek kaže da ne može ništa učiniti ili da na već na prvi znak kaže "evo sve je riješeno, stvar je gotova".

"Treba raditi, treba jako puno raditi na ovom projektu, ali prvi signal je pozitivan i za nas i za građane Hrvatske i cijelu regiju. No, do realizacije projekta ima mnogo i treba početi raditi odmah", naglasila je Pusić.

Premijer Milanović danas je u Rijeci izjavio da je prva potpredsjednica njegove Vlade, govoreći o procjeni Europske komisije da je most najbolji način povezivanja juga Hrvatske, rekla nešto što nije tajna, ali da je pitanje je li to trebala reći jučer ili pričekati još tjedan.

Naime, Pusić je jučer uoči početka Vladine sjednice kazala kako je Europska komisija procijenila da je most najbolji način prometnog povezivanja kopna i Pelješca.

Novinari su ju večeras u Zadru pitali i kako tumači procjenu Europske komisije u stagnaciji hrvatskog BDP-a i u slijedećoj godini, na što je odgovorila kako je to zabrinjavajuća prognoza te da je na Vladi da učini sve što je moguće da se ta prognoza ne obistini već da se obistini rast.

"Šanse imamo, mogućnosti imamo, treba ih iskoristiti i treba početi odmah", istaknula je Vesna Pusić.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

zadar, pelješki most, vesna pusić, HNS