Sport

SMRT: Svi su u šoku: HNS, Dinamo i AIK uputili brzojave sućuti obitelji Ivana Turine

"Hrvatski nogometni savez izražava duboku sućut obitelji Ivana Turine zbog ovog nenadoknadivog gubitka. Naše misli su s vama", stoji u brzojavu sućuti HNS-a.

Piše: PolitikaPlus

Hrvatski nogometni savez (HNS), hrvatski prvak Dinamo, te AIK iz Stockholma uputili su sućut obitelji iznenada preminulog vratara Ivana Turine (32), koji je jutros pronađen mrtav u svom stanu u Stockholmu.

"Hrvatski nogometni savez izražava duboku sućut obitelji Ivana Turine zbog ovog nenadoknadivog gubitka. Naše misli su s vama", stoji u brzojavu sućuti HNS-a.

U emotivnom brzojavu iz GNK Dinamo, između ostaloga stoji:

"GNK Dinamo s Upravom, stručnim stožerom i svim igračima želi izraziti iskrenu sućut obitelji Ivana Turine te im poručiti da smo u ovim najtežim trenucima tu za njih".

I vodstvo posljednjeg Turinina kluba, AIK-a iz Stockholma također je uputilo sućut supruzi i djeci svoga vratara.

"Misli svih u AIK-u su upućene njegovoj supruzi i dvjema kćerkama, kao i ostaloj rodbini i prijateljima", objavio je AIK.

Bivši vratar zagrebačkog Dinama Ivan Turina pronađen je mrtav u svom stanu u Stockholmu, objavila je policija iz švedskog glavnog grada, a kako nema znakova nasilne smrti pretpostavlja se kako je Turina preminuo u snu od zatajenja srca. Točan uzrok smrti znat će se nakon obdukcije.

Turina je branio za Dinamo od 1998. do 2007. godine, te je u tom razdoblju ostvario 73 nastupa za klub. Nakon Dinama igrao je za grčki Xanthi i poljski Lech iz Poznana, da i 2010. stigao u AIK iz Stockholma. Bio je članom svih hrvatskih mlađih selekcija, a 2006. godine protiv Hong Konga je upisao i jedini nastup za najbolju vrstu.

Iza Turine su ostali supruga i dvije kćekre u dobi od jedne i dvije godine.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

ivan turina, aik, dinamo, hns