Hrvatska

PRIZNAJE: Jakovina: Neću se žaliti na odluku Povjerenstva, prihvaćam je

'Nikad nisam negirao da sam propustio uskladiti rad svoje tvrtke zakonski sa onim što je trebalo učinito.'

FOTO: Nacional.hr
Piše: PolitikaPlus

Ministar poljoprivrede Tihomir Jakovina izjavio je kako prihvaća odluku Povjerenstva o sukobu interesa, na nju se neće se žaliti i tu će odluku ispuniti.

Prihvaćam odluku Povjerenstva, nikad nisam negirao da sam propustio uskladiti rad svoje tvrtke zakonski sa onim što je trebalo učiniti i zbog toga ću konzekvence koje mi je Povjerenstvo odredilo ispuniti i neću se žaliti na odluku Povjerenstva

"Prihvaćam odluku Povjerenstva, nikad nisam negirao da sam propustio uskladiti rad svoje tvrtke zakonski sa onim što je trebalo učiniti i zbog toga ću konzekvence koje mi je Povjerenstvo odredilo ispuniti i neću se žaliti na odluku Povjerenstva", izjavio je Jakovina na konferenciji za novinare.

"Naglasit ću još jednom da stvarnog sukoba interesa u slučaju Tihomira Jakovine nije bilo i nakon što platim kaznu za mene je ovaj slučaj završen", istaknuo je.

Povjerenstvo za sprječavanje sukoba interesa utvrdilo je danas da ministrovo propuštanje prijenosa upravljačkih prava u trgovačkom društvu TJ prom na drugu osobu, odnosno povjerenika, predstavlja povredu odredbe Zakona o sprječavanju sukoba interesa. Stoga je Jakovini izreklo sankciju obustave isplate dijela neto mjesečne plaće u iznosu od 10.000 kuna koja će se izvršiti u 10 jednakih mjesečnih obroka.

Jakovina je ponovio kako sukoba interesa nija bilo. "Napravio sam propust, za to sam se ispričao i Povjerenstvu i hrvatskoj javnosti i drago mi je da je Povjerenstvo utvrdilo da sukoba interesa nije bilo", rekao je.

Na upit novinara kako je više puta rekao da će dati ostavku ukoliko Povjerenstvo kaže da je bilo sukoba interesa, a sada je Povjerenstvo zaključilo da je kriv, prekršio je zakon mada nije bilo sukoba interesa, Jakovina je kazao kako nikada nije decidirano rekao da će dati ostavku.

"Nikada nisam decidirano rekao da ću dati ostavku već sam ponavljao da nisam bio u sukobu interesa, nisam radio s državom i državnim tvrtkama i na taj način priskrbio sebi i svom poduzeću bilo kakvu dobit ili korist", odgovorio je ministar.

"Prekršio sam zakon jer nisam na vrijeme uskladio svoj status odnosno prebacio vlasnički udjel na odvjetničku tvrtku i to je moja greška, nju sam odmah priznao i za nju se ispričao i ova odluka Povjerenstva je pokazala da sukoba interesa nije bilo", ponovio je Jakovina.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

sukob interesa, povjerenstvo, tihomir jakovina, kazna