Zagreb

IMOVINA: Rajko Ostojić: Pred građane dolazim čistih računa i čistog obraza

'I dalje živim u stanu u kojem sam živio kada sam stupio na dužnost i dalje vozim isti automobil.'

Piše: Ivan Klarić

Rajko Ostojić, kandidat za gradonačelnika Grada Zagreba prikazao je danas Povjerenstvu za sprječavanje sukoba interesa i svim građanima svoju imovinsku karticu iz  koje svatko tko to želi može iščitati kojom imovinom raspolaže, odnosno što je stekao od stupanja na javnu dužnost.

 

Pritom je naglasio kako je pitanje osobne odgovornosti da se pred građane, od kojih se traži podrška na izborima, izađe čistih računa i čista obraza.

 

– U obnašanju dužnosti vodim se javnim interesom, a moj privatni interes je zadovoljen time što supruga i ja ostvarenim prihodima možemo školovati sina, koji je trenutno na petoj godini Medicinskog fakulteta. Pozivam sve kandidate za gradonačelnika Zagreba da, unatoč tome što nisu obavezni, podnesu javnosti na uvid svoje imovinske kartice kako bi unaprijed odagnali bilo kakvu sumnju o načinu na koji su stekli svoju imovinu i bogatstvo, a ne da birače drže u zabludi pa s otvaranjem vlastitih računa pred javnosti izađu tek nakon što izbori prođu i kada birači više ne mogu povući svoj glas – izjavio je Rajko Ostojić.

 

Iako Zakon o sprečavanju sukoba interesa na to ne obvezuje, Rajko Ostojić prikazao je  najnovije izvješće o vlastitoj imovini jer smatra da i prije nego izađu na biralište građani imaju pravo znati da se obnašajući javnu dužnost nije obogatio niti stekao imovinu koja je u nerazmjeru s njegovim redovitim primanjima.

 

– I dalje živim u stanu u kojem sam živio kada sam stupio na dužnost i dalje vozim isti automobil. – zaključio je Ostojić.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

rajko ostojić, imovina