A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://politikaplus.com//upload/images/arhiva/O-P-Q/pozar-105.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Velika tragedija u Myanmaru: Trinaest dječaka poginulo u požaru | Politika+
Svijet

TRAGEDIJA : Velika tragedija u Myanmaru: Trinaest dječaka poginulo u požaru

Dječaci su se ugušili u zajedničkoj spavaonici u školi pored džamije.

Piše: PolitikaPlus/Hina/Reuters

Trinaestoro dječaka stradalo je u požaru koji je u utorak izbio u Islamskoj školi u Yangonu, najvećem gradu u Myanmaru, izvijestili su vatrogasni službenici. Dječaci su se ugušili u zajedničkoj spavaonici u školi pored džamije.

 

'Ukupno 13 dječaka stradalo je u požaru koji je izazvalo pregrijavanje transformatora. Umrli su od gušenja nakon što su udahnuli previše dima, rekao je dužnosnik Središnje vatrogasne službe.

 

No, kasnije su iz vatrogasnih krugova poručili kako ipak nisu sigurni u tu verziju, te da još istražuju uzrok požara.

 

Ta bi tragedija mogla pojačati tenzije između budističkog i muslimanskog stanovništva u Myanmaru, gdje su pale već 43 žrtve nasilja koje je izbilo 20. ožujka u gradu Meikhtili, a potom se proširilo na još najmanje 15 naselja u zemlji.

 

Zbog napetosti između većinske budističke i manjinske muslimanske zajednice, objašnjenje o uzrocima požara primljeno je vrlo sumnjičavo među lokalnim muslimanima.

 

Mjesto nesreće okružile su naoružane policijske postrojbe, dok se uokolo okupilo mnoštvo. Susjedi i svjedoci nesreće rekli su da dječaci nisu uspjeli pobjeći iz škole jer je spavaonica bila zaključana uslijed nesigurnosti zbog nasilja koje se događalo proteklih dana, kada su zabilježeni i slučajevi bacanja zapaljivih bombi na džamije i kuće muslimana.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

poginuli, dječaci, myammar, požar