Regija

REAKCIJA : Vučić: Srbija nije više mogla izdržati pljačku, poduzeli smo teške poteze

Prvi potpredsjednik srbijanske Vlade kaže da je sistem bio zločinački podešen da odgovara samo interesima nekolicine bogatih

Piše: Ilijana Grgić

Vlada je preuzela bolne, teške, rizične poteze. Srbija nije više mogla da izdrži zamrznute konflikte i propadanje nacije, kaže potpredsjednik Vlade i ministar obrane Srbije Aleksandar Vučić. On je dodao da Srbija više nije mogla izdržati pljačku državne imovine.

 

Prvi potpredsjednik srbijanske Vlade kaže da je sistem bio zločinački podešen da odgovara samo interesima nekolicine bogatih.

 

- Naš unutarnji sistem zločinački je podešavan da odgovara samo interesima nekolicine bogatih, a država je za račun nekih bogataša i sama bila umrtvljena, rekao je Vučić, te dodao da se  nova vlast uhvatila u koštac sa "gujom i aždajom" i nazvala ih pravim imenima.

- Obećali smo da nema pakta sa onima koji nisu mislili na građane i državu, poručio je Vučić. Probleme je locirao u tri oblasti - Kosovo i Metohija, borba protiv organiziranog kriminala i korupcije i obračun sa vlastitim navikama. -

 

Važno je da građani danas vide da Srbija polako, polako ide naprijed, poručio je Vučić.  On je precizirao da su u periodu od 1. kolovoza 2012. do 10. ožujka 2013. samo iz ta 24 predmeta spornih privatizacija podnijete su  krivične prijave i dopune protiv 115 osoba.

 

Prvi potpredsjednik vlade je poručio i da će borba protiv korupcije biti nastavljena i posle pregovora o Kosovu, bez obzira na političku pripadnost aktera korupcije i da će biti uhvaćen svako ko baca ljagu na Srbiju.

- Tko baca ljagu na Srbiju bit će uhvaćen, ne možete da uništavate njen ugled. Biće mnogo predmeta koji će se otvarati, a neki će početi i da se zatvaraju, naveo je Vučić te dodao da pritiscima ne podleže nitko u državi.

 

Vučić je poručio da je Srbija zaslužila datum, a ako u EU misle drukčije treba kazati što vlada nije uradila dobro.

 

- Nećemo nikoga da molimo, mislimo da smo svojim radom, trudom, posvećenošću zaslužili poštovanje EU i datum, rekao je Vučić, te istaknuo kako cijenjeni ekonomski analitičari poput Ljube Jurčića kažu da Srbija napreduje a Hrvatska nazaduje. No da to u Srbiji nitko nije registrirao, napominje Vučić.Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

beograd, priština, kosovo, ivica dćić, vlada srbije, srbija