Zagreb

NOVI AUTOMOBILI: Taxi Cammeo mijenja automobile u Zagrebu, stižu Opel Insignije

Zamjena kompletnog voznog parka u Zagrebu projekt je vrijedan više od 27 milijuna kuna u kojega je Taxi Cammeo ušao u suradnji sa AC Šatrak, a nova vozila najavljuju značajan zaokret u poslovanju tvrtke.

Piše: PolitikaPlus
Naručene Opel Insignije opremljene su ekonomičnim dizel motorima koji znatno smanjuju emisiju CO2 u atmosferu, što je dodatno podržano i tzv. „start-stop“ sustavom koji omogućava automatsko gašenje automobila na semaforima ili pri gradskim gužvama. 

Ovaj tjedan na zagrebačke ulice izaći će 50 novih vozila marke Opel Insignia, koja će zamijeniti dio flote starih vozila Taxi Cammea. Riječ je o dolasku tek prvog kontingenta novih vozila s obzirom da se zamjena kompletnog voznog parka Taxi Cammea u hrvatskoj metropoli, odnosno svih 152 automobila koliko ih je danas na cestama, očekuje do kraja ožujka. Nakon što je nova flota automobila već predstavljena u Rijeci i Osijeku, zagrebački vozni park predstavit će automobile s najsuvremenijom tehnologijom koja će udovoljavati najvišim ekološkim i sigurnosnim standardima.

Zamjena kompletnog voznog parka u Zagrebu projekt je vrijedan više od 27 milijuna kuna u kojega je Taxi Cammeo ušao u suradnji sa AC Šatrak, a nova vozila najavljuju značajan zaokret u poslovanju tvrtke. Naručene Opel Insignije opremljene su ekonomičnim dizel motorima koji znatno smanjuju emisiju CO2 u atmosferu, što je dodatno podržano i tzv. „start-stop“ sustavom koji omogućava automatsko gašenje automobila na semaforima ili pri gradskim gužvama.

Osim ekonomičnosti i ušteda u potrošnji goriva, novi automobili raspolažu najsuvremenijom tehnologijom koja će osigurati još bržu i kvalitetniju uslugu, u prvom redu zahvaljujući činjenici da će u svakom automobilu biti ugrađen smartphone preko kojeg će se obavljati kompletna komunikacija vozača i dispečerskog centra. S obzirom da će mobilni uređaji Bluetoothom biti povezani s printerom i Poreznom upravom, znatno će biti pojednostavljen i sustav naplate, odnosno fiskalizacije, u kojeg je uloženo više od milijun kuna.

„Novi vozni park za nas znači početak nove ere u našem poslovanju. Dolazak Opel Insignia u Zagreb svojevrstan je zaključak procesa rebrandinga, kojeg smo pokrenuli nakon što smo dugo osluškivali i analizirali okruženje u kojem poslujemo. Ne radi se samo o promjeni vizuala ili izgledu vozila, riječ je o novim vrijednostima koje usvajamo te novim tehnologijama u koje ulažemo kako bismo našim korisnicima osigurali uslugu najviše kvalitete. Novim vozilima i naprednim tehnologijama Cammeo Zagrepčanima polako dovodi jedan od najmodernijih voznih parkova u ovom dijelu Europe“, izjavio je Vladimir Minovski, direktor Taxi Cammea.

Paralelno s dolaskom novih vozila Taxi Cammeo pokrenuo je i internu edukaciju svih svojih vozača, koju provodi tvrtka EKOmobilis prema programu belgijske tvrtke KDC iz Leuvena. Riječ je o jednodnevnom školovanju koje vozačima omogućava da promjene stil vožnje bez da umanjuju svoju produktivnost. Na taj način omogućava se povećanje sigurnosti u prometu, kao i znatne uštede u gorivu te na troškovima održavanja voznog parka, a bez negativnih posljedica po osnovnu djelatnost – prijevoz putnika.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

opel insignia, taxi cammeo