Zagreb

REAKCIJE: Vladimir Ferdelji: Zagreb treba promjene, a ja ih jamčim! Uvjeren sam u pobjedu!

Komentirao je istraživanje Ipsos Pulsa za PolitikaPlus.

Piše: Ivan Klarić

Prema ekskluzivnom istraživanju portala PolitikaPlus i Ipsos Pulsa, aktualni zagrebački gradonačelnik Milan Bandić ima ogromne šanse da na nadolazećim lokalnim izborima u svibnju ove godine osvoji još jedan mandat na čelu glavnog grada Hrvatske.

 

>> EKSKLUZIVNO Istraživanje Ipsos Pulsa za PolitikaPlus: Bandić nadmoćno pobjeđuje u Zagrebu!

 

>> Milanovićeva kocka: Ostojić prolazi znatno slabije od Bernardića i rejtinga SDP-a!

 

>> Analitičari o istraživanju Politika+: Bandiću u drugom krugu opasniji Ferdelji od Ostojića? 

 

>> EKSKLUZIVNO Istraživanje Ipsos Pulsa za PolitikaPlus: SDP vodi, ali HDZ i Bandićeva lista smanjili zaostatak! 

 

Prema rezultatima ovog istraživanja, da su lokalni izbori danas, Milan Bandić bi s podrškom od 38% birača u prvom krugu imao prednost pred Rajkom Ostojićem kojeg podržava 19% građana. Na trećem je mjestu Vladimir Ferdelji, sa 17% glasova, a svi ostali kandidati trenutno nemaju gotovo nikakve šanse za drugi krug.

 

Ono što je očito iz ovog istraživanja je da Bandić, za razliku od posljednjeg istraživanja objavljenom na našem portalu, bilježi trend rasta, da Ostojić stoji lošije od bivšeg SDP-ova kandidata za gradonačelnika Davora Bernardića i da je u velikoj opasnosti da ostane bez drugog kruga, jer mu je kandidat HSLS-a, HSS-a i Zelene liste Vladimir Ferdelji sve bliže.

 

'Naša odluka da budemo što bliži građanima i da se s njima svakodnevno susrećemo pokazala se dobitnom i vjerujem da će se trend rasta nastaviti.'

Premda uvijek tvrdi da pretjerano ne vjeruje u istraživanja, Vladimir Ferdelji ne krije zadovoljstvo ovakvim rezultatom našeg istraživanja.

 

- Za mene to nije iznenađenje. Trendovi su jasni, a smatram da bi moj rezultat bio kudikamo bolji da sam do sada imao prilike sučeliti se s Milanom Bandićem, kaže Ferdelji s optimizmom.

 

- Rekao sam vam to već nekoliko puta i reći ću vam opet. Ne mijenjam svoje mišljenje, uvjeren sam u pobjedu. Zagrebu treba zaokret, mi ga nudimo i mi ćemo ga omogućiti. Uvjeren sam u to. Naša odluka da budemo što bliži građanima i da se s njima svakodnevno susrećemo pokazala se dobitnom i vjerujem da će se trend rasta nastaviti, uvjeren je Ferdelji, koji činjenicu da on u utrci za gradonačelnika stoji kudikamo bolje od liste HSLS-a, HSS-a i Zelene liste (bilježe 8,1 posto) komentira na ovaj način.

 

- Ja nisam član ni jedne od tih stranaka, nego sam njihov kandidat za gradonačelnika, a građani na tim izborima biraju osobu. No, vjerujem da će i lista HSLS-a, HSS-a i Zelene liste na kraju proći puno bolje nego li to pokazuje vaše istraživanje, na kraju će Ferdelji. No, taj trend je zapravo već očit, jer ove stranke prije nisu bile ni blizu izbornog praga, a sad im je gotovo siguran povratak u Skupštinu.