A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://politikaplus.com//upload/images/arhiva/C-D/david-cameron-100.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

David Cameron: Britanija bi mogla prekinuti embargo na oružje za Siriju | Politika+
Hrvatska

NAJAVA: David Cameron: Britanija bi mogla prekinuti embargo na oružje za Siriju

Embargo na oružje je dio paketa sankcija EU prema Siriji koji se obnavlja svaka tri mjeseca, posljednji put 1. ožujka.

Piše: PolitikaPlus

Velika Britanija mogla bi prekinuti embargo Europske unije na oružje za Siriju, najavio je u utorak britanski premijer David Cameron, čime bi se omogućila doprema oružja sirijskim pobunjenicima koji se bore protiv režima predsjednika Bashara al-Assada.

Embargo na oružje je dio paketa sankcija EU prema Siriji koji se obnavlja svaka tri mjeseca, posljednji put 1. ožujka.

Britanci su uspjeli dobiti privolu europskih partnera za svoju inicijativu da se sirijskim pobunjenicima omogući slanje neubojite opreme poput zaštitnih prluka i oklopljenih vozila, ali i najavili da bi u budućnosti mogli djelovati na svoju ruku, a bez konsenzusa svih članica EU oko produženja ili dopune embargo svaka tri mjeseca prestaje biti na snazi.

"Nadam se da možemo uvjeriti svoje europske partnere, ako i kad daljnje promjene postanu nužne, da se suglase s nama. No ako ne uspijemo, nije nemoguće da budemo primorani djelovati samostalno. To je moguće", odgovorio je Cameron pred članovima parlamentarnog odbora na pitanje može li velika Britanija staviti veto na embargo.

Francuska je u ponedjeljak zatražila od EU da još jednom preispita mogućnost ukinuća embarga na oružje, svrstavši se tako protiv Njemačke koja smatra da bi takav potez mogao uzrokovati širenje sukoba u regiji.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

EMBARGO NA ORUŽJE, SIRIJA, VELIKA BRITANIJA, David Cameron