Hrvatska

U POTRAZI : Jakovčić o kandidatu za ministra turizma: Ne izbjegavam obaveze, ali bolje je da to bude stručnjak

Na čelu Ministarstva treba biti jak stručan ili jak politički čovjek, poput Veljka Ostojića

Piše: PolitikaPlus/Hina

Predsjednik IDS-a Ivan Jakovčić potvrdio je u izjavi za Hinu kako ne odbija mogućnost da i osobno preuzme dužnost ministra turizma, međutim smatra kako bi bolje bilo da tu funkciju preuzme stručnjak za turizam.

 

Na čelu Ministarstva treba biti jak stručan ili jak politički čovjek, poput Veljka Ostojića koji je stručnjak za turizam ali i politički obojen

Najavio je da će IDS, nakon konzultacija i razgovora s ključnim ljudima u turizmu, do Uskrsa predložiti novog ministra.

 

- Ne izbjegavam nikakve obaveze, ne odbijam mogućnost da i osobno preuzmem tu funkciju, ali sigurno postoji osoba stručnija od mene za turizam, poručio je Jakovčić komentirajući informaciju da će upravo njemu, kao predsjedniku stranke, biti ponuđeno mjesto u Vladi, odnosno upražnjeno mjesto ministra turizma.

 

SDP-ov potpredsjednik Vlade Neven Mimica sinoć je pozdravio odluku IDS-a o ostanku u vladajućoj koaliciji te istaknuo kako SDP poziva IDS da za kandidata za novog ministra turizma predloži svog predsjednika Ivana Jakovčića.

 

Jakovčić je jutros poručio da treba razgovarati i o varijanti stručnjaka jer je to "puno bolje rješenje".

 

- Na čelu Ministarstva treba biti jak stručan ili jak politički čovjek, poput Veljka Ostojića koji je stručnjak za turizam ali i politički obojen, rekao je predsjednik IDS-a Ivan Jakovčić.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

kukuriku koalicija, ministar turizma, veljko ostojić, ids, ivan jakovčić