A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://politikaplus.com//upload/images/arhiva/G-H/herman-van-rompuy-100.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Herman Van Rompuy: Izlazak Velike Britanije iz EU će ih skupo stajati | Politika+
Hrvatska

PORUKA: Herman Van Rompuy: Izlazak Velike Britanije iz EU će ih skupo stajati

"Odlazak je odluka koja se donosi s namjerom, slobodno i ona je u potpunosti legitimna, ali ima svoju cijenu"-

Piše: PolitikaPlus

Predsjednik Europskog vijeća Herman Van Rompuy je upozorio u četvrtak Veliku Britaniju da bi izlazak iz EU skupo stajao London.

"Odlazak je odluka koja se donosi s namjerom, slobodno i ona je u potpunosti legitimna, ali ima svoju cijenu", rekao je Van Rompuy u Londonu na europskoj konferenciji o načinima pokretanja eurozone i mjestu Velike Britanije u Europi.

Britanski premijer David Cameron se obvezao u siječnju, pod pritiskom euroskeptika, da će do kraja 2017. organizirati referendum o zadržavanju Velike Britanije u reformiranoj Europskoj uniji. On je ocijenio da se drugim zemljama EU ne sviđa posebno ta ideja, ali ih niti ne zastrašuje.

"Moguće je izaći iz kluba. Ali ne radi se samo o odlasku. To bi bilo puno složeniji problem i pravno i politički teško primjenjiva odluka. Razmišljati o rastavi nakon 40 godina braka", aludirao je na ulazak Velike Britanije u EU 1973. godine.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

eu, VELIKA BRITAnija, Herman Van Rompuy