A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://politikaplus.com//upload/images/arhiva/K-L/leonard-cohen-100.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Leonard Cohen 2. kolovoza nastupa u pulskoj Areni | Politika+
Kultura

KONCERT: Leonard Cohen 2. kolovoza nastupa u pulskoj Areni

Pretprodaja ulaznica za Pulu, čija je cijena između 250 i 580 kuna, počinje 27. veljače.

Piše: P/H

Leonard Cohen, proslavljeni kanadski kantautor i pjesnik čija karijera traje već šest desetljeća nastupit će 2. kolovoza u pulskoj Areni, izvijestio je danas organizator tog koncerta, Adria entertainment.

Turneja se održava od ranoga lipnja do druge polovice kolovoza, pretprodaja ulaznica za Pulu, čija je cijena između 250 i 580 kuna, počinje 27. veljače, a redovna prodaja 1. ožujka.

Od povratka na scenu prije pet godina, a petnaest godina nakon mirnog i povučenog života, taj svestrani, skoro osamdestogodišnji umjetnik, kojega nazivaju i hodajućom kulturnom institucijom, nastavio je puniti arene diljem svijeta, oduševljavati publiku i kritiku, a u Hrvatsku se vraća s "emotivnim i dirljivim" koncertom, ističe se u najavi.

Leonard Cohen skladatelj je, pjevač, pjesnik i novelist, čiji je umjetnički rad nadahnut religijom, ljubavlju, izolacijom, seksualnošću i međuljudskim odnosima. Od kraja osamdesetih objavio je dvadesetak albuma, među kojima se izdvajaju "I'm Your Man", "The Future", "Ten New Songs" te "Dear Heather". Prije tri godine objavio je "Songs from the Road" koji je izvodio na koncertima 2008. i 2009., a početkom prošle godine "Old Ideas" koji promovira na novoj turneji.

Službeni forum posvećen Leonardu Cohenu, objavio je dodatne datume za ljetni dio njegove europske turneje, među kojima su uz Pulu još Beč, Ljubljana, Prag, Lodz, Oslo i Stockholm, uz već ranije najavljene koncerte u Lucci, Rimu, Parizu, Londonu, Oberhausenu, Mannheimu, Berlinu, Hamburgu i Odenseu.

Turneja se održava od ranoga lipnja do druge polovice kolovoza, pretprodaja ulaznica za Pulu, čija je cijena između 250 i 580 kuna, počinje 27. veljače, a redovna prodaja 1. ožujka.

Svoju svjetsku turneju 2010. Cohen je otvorio u zagrebačkoj Areni, a u tjednu tog koncerta čak je 16 njegovih albuma ušlo na službenu ljestvicu prodaje glazbenih albuma u Hrvatskoj. S pratećom ekipom proveo je u Zagrebu cijeli tjedan, a taj koncert bio je povod za niz novih izdanja na hrvatskom jeziku posvećenih njemu, od biografija do zbirki poezije i prepjeva njegovih pjesama.

Kao umjetnik, rascijepljen između beznadne melankolije, neugašene spiritualnosti i britke duhovitosti, Cohen živi između rocka u svom izvornom obliku, te složenosti istinske poezije, iz koje je na velika vrata stupio u svijet popularne glazbe, napominje se u najavi organizatora.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

ARENA PULA, PULA, LEONARD COHEN, PULSKA ARENA