A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://politikaplus.com//upload/images/arhiva/O-P-Q/Oscar%20-Pistorius.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Oscar Pistorius se večer prije ubojstva posvađao s djevojkom? | Politika+
Svijet

SUD: Oscar Pistorius se večer prije ubojstva posvađao s djevojkom?

Pistorius je izjavio da su on i Reeva zaspali večer prije Valentinova, no tužitelj Gerrie Nel je tomu suprotstavio izjavu jednog svjedoka koji tvrdio da se iz atletičareve kuće čula žestoka svađa.

Piše: PolitikaPlus

Južnoafričko tužiteljstvo pokušalo je u srijedu pobiti tezu da je ubojstvo Reeve Steenkamp nesretan slučaj kako to tvrdi Oscar Pistorius suprotstavljajući njegovoj verziji izjave svjedoka o žestokoj svađi, kricima i pucnjevima u više navrata u noći kada se dogodilo ubojstvo.

Model Reeva Steenkamp (29) ubijena je 14. veljače u Pistoriusovom domu, a najpoznatiji svjetski atletičar s hendikepom tvrdi da je to bio nesretan slučaj i da ju je ubio misleći da se radi o provalniku.

Pistorius je izjavio da su on i Reeva zaspali večer prije Valentinova, no tužitelj Gerrie Nel je tomu suprotstavio izjavu jednog svjedoka koji tvrdio da se iz atletičareve kuće čula žestoka svađa.

Svjedok je izjavio da je "čuo svađu između 2 i 3 sata ujutro", točnije točno prije tragedije, istaknuo je tužitelj.

Osim toga jedan od policijskih istražitelja, kojeg citira tužitelj, je kazao: "Imamo svjedočanstvo jedne osobe koja je najprije čula pucnjeve, a onda je izašla na balkon i vidjela svjetlo kod Pistoriusa, a onda je čuo krike žene i nove hice".

Policijski istražitelj Hilton Botha je rekao i da je policija u Pistoriusovoj kući otkrila injekcije i dva spremnika testosterona, dopinga koji je zabranjen za sportaše.

Sumnja na doping još više baca ljagu na hendikepiranog sportaša, junaka u svojoj zemlji i jedinog sportaša koji je nastupio na olimpijskim i paraolimpijskim igrama.

Jučer je Pistorius izjavio da se probudio nešto prije nesretnog događaja i da je u mraku pucao u vrata od kupaonice misleći da se tamo sakrio provalnik koji je u njegovu kuću ušao kroz prozor i da Reeva spava u krevetu.

Pistorius je tvrdio da se do kupaonice dovukao bez proteza te da se zbog toga osjećao još ranjivije. Međutim, policijski je istražitelj kazao da putanja metaka ukazuje na to da je pucano "odozgo prema dolje", što sugerira da je Pistorius imao na sebi proteze kada je povukao okidač. Osim toga, dodao je Botha, "kut pod kojim su se kretali meci sugerira da su namjerno ispaljeni prema nekome tko je bio kod wc školjke". "Kada otvorite vrata, wc školjka je s lijeve strane. Dakle, potrebno je malo se okrenuti i pucati pod kutom da bi se pogodila školjka", pojasnio je Botha.

Tužitelj je na to rekao da je "žrtva bila odjevena u trenutku kada je pucano u nju".

Reeva Steenkamp je bila odjevena u bijele kratke hlače i crni top i prekrivena ručnicima u trenutku kada je hitna pomoć stigla u Pistoriusovu kuću .

"Mislim da je znao da je ona u kupaonici i da ju je ubio", rekao je policajac, dodajući da je stigao u četvrtak 14. veljače u 04,15 sati ujutro u Pistorisuovu kuću i da je Reeva Steenkamp već bila mrtva, što je u skladu s atletičarevom izjavom da mu je ona ležala mrtva na rukama.

"Pronašao sam mrtvu osobu kako leži na podu podno stepenica u prizemlju. Bolničari su je već proglasili mrtvom", istaknuo je Botha. Bila je pogođena s tri metka: u glavu s desne strane ispod uha, u desni lakat i taj joj je metak slomio ruku i u desni kuk, dodao je. Međutim obdukcija nije utvrdila nikakve druge tragove fizičkog nasilja na Reevinom tijelu, istaknuo je odvjetnik optuženog što je potvrdila i policija.

"Na tijelu Reeva nije bilo tragova obrambenih ozljeda ni drugih znakova agresije, kao ni naznaka da se branila od napada", rekao je odvjetnik Barry Roux, što je policajac Botha i potvrdio.

Policija je u kupaonici pronašla i dva mobilan telefona koji nisu korišteni te noći .

Botha je kazao da će se Pistoriusa goniti i zbog nezakonitog posjedovanja streljiva.

"Pronašli smo kod njega kutiju s mecima kalibra .38. On nema dozvolu za pištolj tog kalibra", dodao je.

Tvrdeći da se radilo o nesretnom slučaju, optuženik traži puštanje na slobodu uz jamčevinu, dok tužiteljstvo inzistira na tome da se radi o ubojstvu s predumišljajem.

Saslušanja pred sudom u pretoriji mogu trajati do petka.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

Oscar Pistorius, UBOJSTVO