Crna kronika

SHRVANA: Majka Reeve Steenkamp: Zašto ju je ubio, zašto više nema moje curice?

Policija je u kući Oscara Pistoriusa navodno pronašla steroide, pod čijim utjecajem je atletičar mogao doživjeti napad bijesa i učiniti što je učinio.

Piše: PolitikaPlus

Južnoafrička policija pronašla je u kući paraolimpijca Oscara Pistoriusa, koji je optužen za ubojstvo djevojke Reeve Steenkamp, steroide i krvavu palicu za kriket.

Dio medija smatra kako je 'Blade Runner', kako je glasio njegov nadimak, možda u napadu bijesa i pod utjecajem nedozvoljenih stimulansa palicom napao nesretnu djevojku. Izvor blizak istrazi kazao je novinarima kako je ubijena djevojka osim prostrijelnih rana imala i teške ozljede glave. Zasad nije poznato čija je krv na palici za kriket.

Zašto ju je ubio, zašto? Što se dogodilo? Zašto više nema moje male curice? U jednoj sekundi je ugašen njezin život. Svi smo slomljeni

Južnoafrički mediji navode da policija barata s nekoliko pretpostavki, da je Pistorius svoju zaručnicu napao palicom za kriket, ili da je pak uz pomoć palice pokušao provaliti vrata od kupaonice gdje se njegova zaručnica zaključala. Također, moguće je da se je Reeva Steenkamp pokušala obraniti uz pomoć kriket palice.

Protiv prvog sportaša s amputacijom koji je nastupio na prošlogodišnjim Olimpijskim igrama u Londonu i to na 400 metara plasiravši se u polufinale, policija je podigla optužnicu i ostat će u pritvoru do utorka kada će biti novo saslušanje.

Nakon nekoliko dana šutnje oglasila se i obitelj ubijene djevojke. Njezina majka June Steenkamp u emotivnom razgovoru za list 'The Times' traži odgovore koji sve zanimaju.

"Zašto ju je ubio, zašto? Što se dogodilo? Zašto više nema moje male curice? U jednoj sekundi je ugašen njezin život. Svi smo slomljeni. Živimo dan za danom. Ona je bila najsnažnija u cijeloj obitelji, a sada je više nema," kazala je njezina majka u suzama.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

ubojstvo, reeva steenkamp