A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://politikaplus.com//upload/images/arhiva/O-P-Q/pistorius-reeva-100.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Pistorius nešto skriva: Policija kod njega pronašla okrvavljenu palicu! | Politika+
Svijet

NOVI DETALJI: Pistorius nešto skriva: Policija kod njega pronašla okrvavljenu palicu!

Izvor blizak istrazi je dodao da je glava ubijene Steenkampove bila smrvljena udarcima!

Piše: Vanja Deželić/AP/Reuters

Južnoafrička policija pronašla je u kući Oscara Pistoriusa, koji je optužen za ubojstvo svoje djevojke Reeve Steenkamp, okrvavljenu palicu za kriket, što znači da 26-godišnji paraolimpijac s optužbom za ubojstvo s predumišljajem neće samo tako dokazati da sve skupa nije bilo namjerno.

Izvori lokalnih medija bliskih policiji potvrdili su da je na palici bilo mnogo krvi, a zasad se ne zna tko ju je i za što koristio. Također, izvor blizak istrazi je dodao da je glava ubijene Steenkampove bila smrvljena udarcima!

Sumnjamo da je prvi hitac ispaljen u spavaćoj sobi i da ju je pogodio u kuk. Ona je potom otrčala i zaključala se u kupaonici, a on je potom ispalo još tri hica, koji su je pogodili u glavu, ruku i šaku

Policija istražuje da li je Pistorius upotrijebio tu palicu u napadu na Steenkampovu ili se ona njome branila. Prvotni izvještaji da je Pistorius ubio Steenkampovu misleći da je provalnik su negirani, a posljednje informacije ukazuju upravo suprotno.

- Sumnjamo da je prvi hitac ispaljen u spavaćoj sobi i da ju je pogodio u kuk. Ona je potom otrčala i zaključala se u kupaonici, a on je potom ispalo još tri hica, koji su je pogodili u glavu, ruku i šaku - rekao je izvor iz policije za AP.

Pojedini mediji objavili su i informaciju da je Pistorius navodno iznio Steenkampovu iz kupaonice i odnio niz stepenice i pokušao joj pružiti pomoć. Također se navodi da je djevojka još uvijek davala znakove života kada su osiguranje i prijatelji stigli do kuće južnoafričkog sprintera, ali da je preminula nedugo zatim.

Pistorius je ubrzo i službeno optužen za ubojstvo, ali će prvo saslušanje biti održano u utorak 19. veljače i on će do tada biti u pritvoru. Južnoafrički sprinter je negirao optužbe da je počinio ubojstvo s predumišljajem preko svojih predstavnika, ali se nije više oglašavao. Ukoliko bude osuđen, Pistorius bi mogao provesti ostatak života u zatvoru, a njegova porodica je nagovijestila da će na saslušanju reći da nije kriv za zločin koji mu se stavlja na teret. Njegov otac Henke je, također, rekao da je njegov sin reagirao instiktivno.

Uoči Olimpijskih igara u Londonu u jednom intervjuu je otkrio da zbog toga što živi u Južnoj Africi konstantno strahuje za sigurnost

- Nema sumnje da nema osnove za takve optužbe i da slučaj, kao i forenzički dokazi, odbacuju mogućnost ubojstva s predumišljajem, ali i bilo kakvog ubojstva - rekao je Arnold Pistorius, stric južnoafričkog atletičara.

Pistorius je ušao u povijest prošle godine kad je postao prvi čovjek koji je s obje amputirane noge sudjelovao na Olimpijskim igrama. U Londonu je stigao do polufinala na 400 metara i finala u štafeti 4x400 metara.

Uoči Olimpijskih igara u Londonu u jednom intervjuu je otkrio da zbog toga što živi u Južnoj Africi konstantno strahuje za sigurnost. Tada je rekao da uvijek spava s pištoljem ispod jastuka, puškom pored prozora, te da pored svakih vrata ima bejzbol palicu ili palicu za kriket.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

reeva steenkamp, ubojstvo