A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://politikaplus.com//upload/images/arhiva/G-H/genij-da-vinci-100.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Genij Da Vinci: U Ljubljani otvorena edukativna međunarodna izložba | Politika+
Kultura

IZLOŽBA: Genij Da Vinci: U Ljubljani otvorena edukativna međunarodna izložba

Bogat univerzalni opus genija renesanse široj publici dočarava više od 200 različitih eksponata koji ga predstavljaju u svim područjima njegova djelovanja-

Piše: P/H

Putujuća edukativna izložba "Genij Da Vinci", koju je do sada u šest godina vidjelo više milijuna ljudi u 40-ak gradova diljem svijeta, otvorena je u petak u Ljubljani u prostorijama ljubljanskog velesajma (Gospodarsko razstavišče), gdje će se moći pogledati do zatvaranja 12. svibnja.

Bogat univerzalni opus genija renesanse široj publici dočarava više od 200 različitih eksponata koji ga predstavljaju u svim područjima njegova djelovanja: kao izumitelja, slikara, znanstvenika, anatoma, inženjera, arhitekta, kipara i mislioca.

Najviše pažnje posjetitelja izložbe obično privlači zanimljiva prezentacija Da Vincijevih mehaničkih izuma kojima je išao daleko ispred svog vremena. Prve zamisli o mehaničkim napravama i strojevima koje su se mnogo kasnije realizirane u automobilu, biciklu, ronilačkom odijelu, tenku, padobranu... predstavljeni na izložbi u prirodnoj veličini. Takvih 75 izuma rekonstruirala je za potrebe izložbe skupina suvremenih talijanskih obrtnika prema Leonardovim originalnim skicama.Na izložbi "Genij Da Vinci", koju je deset godina u suradnji s umjetničkim i tehničkim muzejima pripremala specijalizirana australska tvrtka "Grande Exhibitions", mogu se vidjeti i kopije najglasovitijih Da Vincijevih kodeksa i anatomskih studija, replike i trodimenzionalne animacije njegovih slavnih umjetničkih djela, freske poput "Posljednje večere" koja se prikazuje u prirodnoj veličini i tehnici visoke definicije. Izložbu prati i bogat popratni program koji uključuje različite work-shopove, predavanja i dokumentarne filmove.


Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

izložba, genij da vinci, leonardo da vinci, Gospodarsko razstavišče