A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://politikaplus.com//upload/images/arhiva/O-P-Q/policija-london-101.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Britanska policija vrši pretrage zbog skandala oko konjskog mesa | Politika+
Zdravlje

PRETRAGE: Britanska policija vrši pretrage zbog skandala oko konjskog mesa

U Parizu su francuski istražitelji otvorili preliminarnu istragu kako bi utvrdili je li u rastućem skandalu počinjena prijevara.

Piše: PolitikaPlus
Pretrage sumnjivih tvrtki u Britaniji prve su koje su pokrenuli dužnosnici koji istražuju prodaju konjskog mesa koja je razgnjevila potrošače i navela nekoliko velikih trgovačkih lanaca da s polica povuku kontaminirane proizvode.

Britanska policija i nadležne agencije u utorak su izvršili pretrage klaonice i postrojenja za preradu mesa za koje se sumnja da prodaju konjsko meso kao govedinu čime se širi skandal koji je u Europi šokirao potrošače i pokazao nedostatke u nadzoru sigurnosti hrane.

U Parizu su francuski istražitelji otvorili preliminarnu istragu kako bi utvrdili je li u rastućem skandalu počinjena prijevara. Ured tužitelja je rekao da je sudska istraga otvorena u ponedjeljak u Metzu a potom preseljena u Pariz gdje se istražuju pitanja sigurnosti hrane na nacionalnoj razini.

Pretrage sumnjivih tvrtki u Britaniji prve su koje su pokrenuli dužnosnici koji istražuju prodaju konjskog mesa koja je razgnjevila potrošače i navela nekoliko velikih trgovačkih lanaca da s polica povuku kontaminirane proizvode.

Iako u Britaniji nije nezakonito prodavati konjsko meso to je u stvarnosti tabu. Britanska vlada je rekla da svatko za koga se utvrdi da je prijevarom prodavao konjsko meso treba sudski odgovarati.

"Potpuno je neprihvatljivo da bilo koji poslovni subjekt u Britaniji vara javnost prodajući konjsko meso kao govedinu", rekao je britanski ministar okoliša Owen Paterson. "Očekujem da zakon punom snagom djeluje protiv svakog uključenog u takve aktivnosti".

Britanska agencija za prehrambene standarde, nadležna za sigurnost hrane, rekla je da je obustavila rad klaonice na sjeveru Engleske i tvrtke za preradu mesa u Walesu dok istraga ne utvrdi jesu li upleteni u prodaju konjskog mesa kao govedine za kebabe i hamburgere.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

policija, london, velika britanija, konjsko meso