Zagreb

POZITIVNO: Zagrepčani mogu odahnuti: Nakon problema, sve linije ZET-a u prometu

Nula je stupnjeva Celzijevih i dva do tri centimetra snijega.

Piše: Vanja Deželić

Autobusne linije koje su u zagrebačkome javnom prometu jutros bile obustavljene ili skraćene od 11 sati ponovno prometuju redovito, sukladno uvjetima na cestama, izvijestio je ZET.

Umjeren snijeg koji je jutros padao na zagrebačkom području usporavao je javni gradski promet, a prometne poteškoće izraženije su bile na linijama čije trase prolaze brdskim predjelima.

Problema je opet bilo jer su ceste bile zaleđene, pa su tako Jadranski i Domovinski most bili iznimno opasni za sva vozila. Nekoliko većih vozila je klizalo po cesti i to sve rezultiralo je brojnim zastojima

U Zagrebu je u 11 sati izmjereno 0 stupnjeva Celzijevih i 2 do 3 centimetra snijega.

 

No problema je opet bilo jer su ceste bile zaleđene, pa su tako Jadranski i Domovinski most bili iznimno opasni za sva vozila. Nekoliko većih vozila je klizalo po cesti i to sve rezultiralo je brojnim zastojima.

 

Unatoč tome, gradonačelnik Milan Bandić navodi da je su pripadnici zimske službe odlično odradili svoj posao i da su na pravi način reagirali, te da je sol bačena na sve veće prometnice.

 

To nažalost nije potpuna istina, ponovno je izostala brza reakcija, a kao i u prošlom naletu, pješaci se ponovno bore sa zaleđenim kolnicima jer kao da nitko ne brine za njih. Podsjećamo, posljednji put po Savskoj, Vukovarskoj i Selskoj nije bilo soli i dok se snijeg (led) nije počeo otapati hodanje je bilo prava mala avantura.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

ZET, snijeg, zagreb