Zagreb

REAKCIJE NA ISTRAŽIVANJE: BITKA ZA ZAGREB Vladimir Ferdelji: Ankete služe za manipuliranje i ja im ne vjerujem!

Branko Vukšić: Uvjeren sam u prolaz u drugi krug!

Piše: Ivan Klarić

"U životu treba skočiti pa reći hop, djela govore više od riječi", rekao je danas zagrebački gradonačelnik Milan Bandić komentirajući na novinarsko pitanje rezultate ankete po kojoj pobjeđuje u drugom krugu izbora za zagrebačkoga gradonačelnika.

Na pitanje kako komentira to što je u provedenoj anketi dobio većinu glasova HDZ-ovih birača, Bandić je ponovno odgovorio da djela govore više od riječi.

"A moji jedini istinski pravi koalicijski partneri su Zagrepčanke i Zagrepčani, moji sugrađani", poručio je Bandić.

SDP-ov kandidat za zagrebačkog gradonačelnika i aktualni ministar zdravlja Rajko Ostojić komentirao je danas medijska istraživanja prema kojima je njegov protukandidat Milan Bandić u značajnoj prednosti, rekavši kako je ovo još rana faza kampanje te da je do izbora daleko, a on osobno, u vremenu koje mu predstoji, pojasnit će svoj program.

 

FERDELJI: Nikada se ne zna tko je ta istraživanja naručio i tko ih je platio. Činjenica je da su mediji, pogotovo javni i veliki izdavači, izabrali pobjednike i da nama ostalima ne daju prostora koliko ga daju drugim kandidatima.

"S obzirom da sam ja kandidat svega šest tjedana, a neki su mjesecima i godinama, mislim da je ovo vrlo rana faza i rezultat je zbilja dobar", rekao je Ostojić novinarima na oblježavanju Svjetskog dana bolesnika.

Do izbora je još daleko, ustvrdio je dodavši kako ima puno vremena objasniti građanima ono što su oni pokazali u anketi, a to je da više od polovice njih misli kako Zagreb ide u lošem i krivom smjeru.

"To su u biti vjesnici promjena. Apsolutno ne dvojim da će Zagrepčanke i Zagrepčani prepoznati da Zagreb treba noviju, pošteniju i moderniju vlast", ustvrdio je Ostojić obećavši kako tijekom kampanje neće trošiti resurse Ministarstva zdravlja.

Kandidat HSLS-a, HSS-a i Zelene liste Vladimir Ferdelji koji po zadnjem istraživanju dobiva 12,3 posto glasova kazao nam je kako u istraživanja ne vjeruje.

 

VUKŠIĆ: Mi tek sada počinjemo raditi. Hrvatski laburisti, i ja kao njihov kandidat, će biti opasan protivnik svim kandidatima. Uvjeren sam u prolaz u drugi krug.

- Nikada se ne zna tko je ta istraživanja naručio i tko ih je platio. Činjenica je da su mediji, pogotovo javni i veliki izdavači, izabrali pobjednike i da nama ostalima ne daju prostora koliko ga daju drugim kandidatima, jasno će Ferdelji dodajući.

- Ankete služe da se manipulira ljudima. Na sreću, na izborima biraju građani a ne ankete, poručio je Ferdelji ponovivši kako u ankete i rezultate istih ne vjeruje te da će građani ipak biti koji će izabrati gradonačelnika.

S druge strane, kandidati Hrvatskih laburista za gradonačelnika Zagreba Branko Vukšić kazao je da ne želi pretjerano komentirati ankete, ali je ipak rekao.

- Mi tek sada počinjemo raditi. Hrvatski laburisti, i ja kao njihov kandidat, će biti opasan protivnik svim kandidatima. Uvjeren sam u prolaz u drugi krug, poručio je Vukšić.