Crna kronika

ISTRAGA: Počela privođenja u okviru istrage o ubojstvu svećenika Mile Ivančića

Obdukcijski nalaz potvrdio je da je u svećenikom ubojstvu učestvovalo najvjerojatnije više počinitelja

Piše: PolitikaPlus/Dnevni avaz

U okviru istrage o ubojstvu svećenika Mile Ivančića, policija je od jutros počela privoditi osobe koje bi se mogle dovesti u vezi ubojstvom, potvrdio je za Agenciju ONASA ministar unutrašnjih poslova Unsko-sanskog kantona Šefik Smlatić.


- U pomoć Ministarstvu unutrašnjih poslova stigli su i forenzičari iz Sarajeva, te predstavnici drugih agencija za istrage s kojima bihaćka policija u ovakvim slučajevima uvijek surađuje, kazao je vršilac dužnosti policijskog komesara Marijan Šimić.

 

- Obdukcijski nalaz potvrdio je da je u svećenikom  ubojstvu učestvovalo najvjerojatnije više počinitelja, dodao je Šimić.

 

Župnik Župe Zavalje u općini Bihać don Mile Ivančić ubijen je u petak uvečer, 8.veljače najmanje dvanaest sati prije nego je tijelo pronađeno. Kardinal Vinko Puljić proziva sigurnosne službe jer je u kuću ubijenog župnika već dva puta provaljivano.

 

Bosanski mediji pišu da je svećenik ubijen nakon što je podigao mirovinu u Hrvatskoj.'Odgovornost je na sigurnosnim službama jer već je dva puta bilo i ulaska i provaljivanja i krađe, a ti ljudi nisu na vrijeme uhvaćeni i spriječeni. Službe sigurnosti ne smiju dozvoliti da se oni koji kradu, pljačkaju i ubijaju ohrabruju na način da ih se ne progoni.

 

Posebno je to važno ovdje gdje mi živimo u različitosti vjera i nacionalne pripadnosti', rekao je Vrhbosanski nadbiskup kardinal Puljić.'Nadam se da to nije neka vrsta zastrašivanja, nego da je jedno bezumno, brutalno, bezobzirno nasrtanje na čovjeka, odnosno pljačka.

 

Iako, ne znam što bi se tamo moglo opljačkati kad je to sve sirotinja', rekao je banjalučki biskup Franjo Komarica.


Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

svećenik, ubojstvo