A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://politikaplus.com//upload/images/arhiva/O-P-Q/peticija-potpis-100.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Velik broj sveučilišnih profesora potpisao peticiju protiv spolnog odgoja! | Politika+
Hrvatska

STAV STRUKE: Velik broj sveučilišnih profesora potpisao peticiju protiv spolnog odgoja!

'Ovo izjavljujemo u najboljoj namjeri, pozivajući se na ljudska prava i temeljne slobode.'

Piše: PolitikaPlus

Sedamdesetak sveučilišnih profesora iz Splita, od kojih najviše s Medicinskog fakulteta, potpisalo je peticiju kojom se od ministra znanosti, obrazovanja i sporta Željka Jovanovića traži preispitivanje programa spolnog odgoja u školama, doznaje se od pročelnika Katedre za anatomiju tog fakulteta prof. dr. Ivice Grkovića, koji je i pokrenuo peticiju.

"Javlja mi se veliki broj kolega ne samo iz Splita koji žele potpisati ovu peticiju te sam odlučio prikupljati potpise do ponedjeljka, kada ću je poslati ministru Jovanoviću", rekao je za Hinu prof. Grković.

Javlja mi se veliki broj kolega ne samo iz Splita koji žele potpisati ovu peticiju te sam odlučio prikupljati potpise do ponedjeljka, kada ću je poslati ministru Jovanoviću

Peticijom se preporučuje da zdravstvene, obrazovne i odgojne političke strukture Republike Hrvatske preispitaju sadržaje, znanstvenu osnovu, preporučenu literaturu i ciljeve sadašnjeg programa spolnog odgoja.

Također se predlaže da se program spolnog odgoja i njegovi ciljevi ponovno utvrde uz sudjelovanje dokazanih i nepristranih stručnjaka "na način potpuno otvoren javnosti, argumentu, demokratičnosti i kompromisu".

"Ovo izjavljujemo u najboljoj namjeri, pozivajući se na ljudska prava i temeljne slobode svih članova društva, svoju moralnu i profesionalnu dužnost, etička i znanstvena načela na kojima se temelji naša profesija i naš pogled na svijet", stoji na kraju peticije.

Po njegovim riječima, u prijedlogu programa spolnog odgoja u školama "potpuno je zanemarena struka koja se bavi razvojnom psihologijom i sociologijom" te je zato poziv upućen upravo akademskoj zajednici koja se bavi tim pitanjima.

Prof. Grković rekao je i kako im najviše smeta to što je "cijela stvar ispolitizirana, a tako se zamagljuje bit problema".

Dodao je kako je peticiju potaknuo "i kao roditelj i kao znanstvenik", da to nije službeno stajalište splitskoga Medicinskog fakulteta i da je treba doživljavati kao stajalište dijela akademskih građana, nastavnika i suradnika te ustanove.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

split, sveučilište, fakultet