Crna kronika

MIŠLJENJE: VIDEO Ostojić: Eksplozija u Susedgradu nema obilježja terorističkog čina

Ministar tako misli jer nitko nije ostavio nikakvu poruku niti preuzeo odgovornost.

Piše: PolitikaPlus

Ministar unutarnjih poslova Ranko Ostojić izjavio je danas da jučerašnja eksplozija na željezničkoj pruzi u zagrebačkoj četvrti Susedgrad nema obilježja terorističkog čina, jer nitko nije ostavio nikakvu poruku niti preuzeo odgovornost za eksploziju.

Ostojić je novinarima prije sjednice Vlade kazao da je policija s DORH-om i SOA-om formirala posebnu skupinu koja će rješavati taj slučaj.

"Radi se o ozbiljnom incidentu, koji se u ovom trenutku tretira kao dovođenje u opasnost, ali s obzirom na uznemirenje građana, tome posvećujemo maksimalnu pažnju. Uvjeren sam da će radnje koje se poduzimaju imati za cilj pronalazak počinitelja", rekao je Ostojić.

Upitan je li moguće da je riječ o terorističkom činu, Ostojić je kazao da nedostaju osnovni elementi takvog čina, jer nitko nije ostavio nikakvu poruku niti preuzeo odgovornost za eksploziju.

Eksploziju na željezničkoj pruzi u blizini postaje Podsused izazvala je nepoznata eksplozivna naprava, utvrdila je zagrebačka policija koja je taj slučaj okarakterizirala kao dovođenje u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom.

.....

 

.....

 Policija: Eksplozijom dovedeni u opasnost životi i imovina

Jučerašnju eksploziju koja je na željezničkoj pruzi u blizini postaje Podsused izazvana nepoznatom eksplozivnom napravom, zagrebačka policija okarakterizirala je kao dovođenje u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom.

Višesatnim očevidom utvrđeno je da je na sjevernom kolosijeku u trenutku prolaska teretnog vlaka, kojim je upravljao 39-godišnji strojovođa, došlo do aktiviranja eksplozivnog sredstva, izvijestila je danas glasnogovornica zagrebačke policije Mirela Ban.

Policija nastavlja provoditi kriminalističko istraživanje tog slučaja zbog kojeg je jučer bio blokiran željeznički i cestovni promet u tom dijelu grada.

U eksploziji koja je odjeknula jučer oko 3,50 sati nije nitko ozlijeđen, ali su oštećeni vlak i pruga, te su razbijena prozorska stakla na pet obiteljskih kuća dok su na tri automobila oštećeni stražnje svijetlo, vjetrobransko staklo i poklopac. U vlaku su, osim strojovođe bile još tri osobe.

Policija nije htjela komentirati novinarska nagađanja da je jučerašnja eksplozija mogući teroristički čin. 

 

 

 


Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

željeznica, terorizam, eksplozija