Kultura

KNJIGE: Jamie Oliver prvi na božićnoj listi najprodavanijih knjiga u Britaniji

Njegova knjiga prodana u gotovo 118 tisuća primjeraka prošli tjedan.

Piše: PolitikaPlus

Slavni televizijski kuhar Jamie Oliver treću je godinu za redom prvi na božićnoj listi najprodavanijih knjiga u Britaniji, javlja BBC.

Njegova knjiga "Jela za 15 minuta" prodana je u gotovo 118 tisuća primjeraka prošli tjedan u Velikoj Britaniji. To je dvostruko više od drugoplasirane Guinnessove knjige rekorda 2013.

"Počašćen sam. Ovo je najteža knjiga koju sam napisao u 14-godišnjoj karijeri i apsolutno sam u njoj ostavio srce i dušu. Pisanje knjige o svakodnevnim obrocima koji su istodobno zdravi i brzi i ukusni bio je pravi izazov, ali izazov u kojem sam uživao. Sretan Božić i sretno kuhanje", poručio je Jamie Olivier svojim obožavateljima.

Prošle je godine taj kuhar osvojio vrh božićne liste knjigom "Jela za 30 minuta", a 2011. to mu je uspjelo s kuharicom britanskih jela.

"Velik je uspjeh biti prvi na božićnoj listi, a kamoli to učiniti tri godine za redom", kazao je Tom Welddon, glavni urednik izdavačke kuće Penguin, koja je od Oliverovih knjiga zaradila 134 milijuna funti.

"Jela za 15 minuta" su od objavljivanja u rujnu prodana u blizu 600 tisuća primjeraka. Međutim, na cjelogodišnjoj listi najprodavanijih knjiga uvjerljivo su prve "Pedeset nijanse sive" E.L. James.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

KNJIGA, Jamie Oliver, Jela za 15 minuta